Női siker Katarban

Tartalomjegyzék

altHatalmas lehetőséget kapott a közelmúltban Kovács Niki gyorsasági motorversenyző, amikor meghívták az endurance világbajnokságon rajthoz álló teljesen női csapatba. A lányok remekül helytálltak, és  8 órás viadalon a 6. helyen zárták a superstock értékelést. 

 A katari szövetség két motort nevezett be a 8 órás dohai viadalra, ahol két kategória (Superbike és Superstock1000) 26 csapata állt rajthoz egyszerre. A QMMF és a FIM Női Bizottsága által megálmodott női csapat (Qatar Endurance Racing Team II) tagjai Nina Prinz (Németország), Paola Cazzola (Olaszország) és Kovács Niki (Magyarország).

HIRDETÉS (x)

Nina rengeteg tapasztalattal rendelkezik 1000-es motorokkal (2005 óta versenyzett Stock1000-es és Superbike gépekkel is), 2007-ben megnyerte a Női Európa Kupa, 2008-ban a Női Európa-bajnokság 1000-es értékelését, és a férfiak között is igen szép eredményeket ért el a Német Bajnokságban.
Paola szintén 1000-es motorokkal érte el legjobb eredményeit, 2006-ban megnyerte a Női Európa Kupa, 2006-2008 között az olasz női bajnokság ezen értékelését.

Niki 2008-ban kezdett el négyütemű motorral versenyezni, és rögtön a harmadik helyen végzett a Női Európa-bajnokság 600-as kategóriájában, ahol azóta is versenyez. Tavaly megnyerte az első Női Magyar Kupát, szabadkártyát kapott a Supersport világbajnokág misanói versenyére, idén pedig harmadik helyen áll az országos bajnokság Superstock600-as bajnokságában a férfiak között, és vezeti a női értékelést.

A hölgyek hétfő éjjel érkeztek meg Dohába, és kedden már gyalog és robogóval ismerkedtek a pályával, meg persze a csapattal, akik igazán profi körülményeket biztosítottak számukra. Az első köröket szerdán tették meg a versenyzők, csütörtökön pedig az első időmérő edzést követően, még egy későesti motorozás is volt, hiszen a verseny egyharmada naplemente után zajlik.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!