Pirkadattól Alkonyatig enduroverseny

A maratoni 12- és 24 órás futamokon komoly tesztnek volt kitéve a BMW G 450 X szeptember első hétvégéjén. Az Egyesült Királyságban kilencedik alkalommal rendezték meg a brit szigetek legnagyobb dirt eseményét, a Pirkadattól Alkonyatig (Dawn to Dusk) enduroversenyt.

Idén összesen 550 induló vett részt a Dél-Walesben megrendezett, már hagyományos 12 órás, hosszú távú versenyen, valamint a 6 órás, és a legkeményebb motorosok számára létrehozott 24 órás futamokon. A BMW G 450 X versenyendurot tavalyi remek szereplésének köszönhetően idén is számos csapat választotta a megmérettetésre. Ezek közül a „Help for Heroes” elnevezésű amatőr csapat a végletekig hajszolta motorját a 24 órás futamon, így összetettben a 37., saját osztályában pedig az 5. helyen ért célba.

HIRDETÉS (x)
A Vines of Guildford-i BMW kereskedés támogatásával indult különleges csapat tagjai, Philip Walton, Geoffrey Smithers és John Monger nem csak a motorozás terén, de a harcászatban is veteránok, ugyanis egyenként 22-22 évet töltöttek a brit hadsereg különböző alakulatainál. A csapat technikai hiba nélkül küzdötte át a 24 órás versenyt.

A brit veteránalakulaton kívül számos más BMW-s csapat is teljesítette a hétvégi maratoni versenyt. A 12 órás futamon indult „BMW Touratech Racing” több csapattal érkezett Németországból a wales-i tartományba. A versenyt vállsérülés miatt kihagyni kényszerülő gyári versenyző, Gerhard Forster helyére Alexander Sedlmair és Thomas Donnecker került a csapatba, akik 12 óra és 37 perc sárdagasztás után a második helyen értek célba az MPS Husqvarna csapat mögött. A verseny legjobb köridejét az összetettben 28. helyet szerző, Rolf Epting szerezte meg, aki szintén G 450 X versenyeduroja nyergében teljesítette legjobb körét 41 perc, 12 másodperccel.

Nick Plumb szervező – volt BMW off-road oktató és Dakar versenyző – elégedetten nyilatkozott a verseny után: „Ez volt a 9. Pirkadattól Alkonyatig verseny és nagy örömömre szolgál, hogy számos BMW is indult a versenyen. Jó volt látni, hogy ilyen jól szerepelnek a 12 és a 24 órás futamokon a G 450 X-el induló csapatok. Szerencsére az időjárás idén nem nehezítette meg a munkánkat, így ismét fantasztikus hétvégét tudhatunk magunk mögött. Egy ilyen hosszú verseny hatalmas fizikai és pszichikai megterhelést jelent valamennyi versenyzőnek, és a pályát is úgy alakítottuk ki, hogy a végsőkig igénybe vegye a motorok és pilótáik képességeit. Persze a résztvevők nagyon széles szintskálán mozognak, ám mindenkit elismerés illet, aki elindult – és főleg aki célba is ért a versenyen. Remélem jövőre ismét találkozunk!” – emelte ki Nick Plumb.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!