Nem lesz idén Dakar Rali

Nem sokkal egy óra előtt érkezett a hír, hogy a holnap induló 2008-as Dakar Rali a mauritániai terrorcselekmények miatt idén elmarad. Pedig a nevezők listájában ismét szerepelt néhány motoros hölgy.

A francia Ludivin Puy egy KTM 690-es nyergében, a holland Mirjam Pol egy 450-es Hondán, míg a svéd Annie Seel egy KTM 525-tel állt volna harmadik Dakar Raliján a startvonalhoz. Mellettük egy olasz hölgy, Camélia Liparoti egy Polaris quaddal erősítette volna a “gyengébbik nemet”. Erre azonban most már egész biztos nem lesz lehetőségük.

Biztonsági okokból már tavaly is kihagytak két mali szakaszt. Habár a terrorcselekmények elsősorban a francia állampolgárok ellen szóltak – a múlt hónapban mauritániában négy francia turistát is meggyilkoltak - a Dakar szervezőbizottsága nem vállalja a kockázatot, hiszen a versenynek kilenc szakasza is ezen a labilis afrikai országon vezetett volna keresztül.

HIRDETÉS (x)
A Dakarra készülő csalódott versenyzők szívesen csatlakoztak volna a Budapest-Bamako Rally mezőnyéhez, de sajnos a nevezés ott már októberben lezárult, több nevezőt nem tudnak fogadni. A magyar versenyzőket viszont szívesen látják a szervezők. A Dakar Lisszabonban tartózkodó indulói január 15-én Almeriában csatlakozhatnak a Budapest-Bamako mezőnyéhez.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!