Készülj a versenyszezonra, ismét lesz GSX-R Kupa!

1 gsxrkupa07 04A 2006-ban a Suzuki GSX-R kupa komoly sikereket könyvelhetett el. Ezen fellelkesedve a Team Suzuki ismét megrendezi Magyarország első számú márkakupáját.

Kétségtelen, ráfért már a magyar motorsportra egy ilyen kezdeményezés. Az alapkoncepció az volt, hogy legyen egy olyan sorozat, amelyen mindenki egyenlő feltételekkel indulhat, és nem számít a pénztárca vastagsága. A szervezők csavartak még egyet a történeten, ugyanis a logisztikát és a technikai hátteret is biztosították, és ugyanezt fogják tenni a 2007-ben is.

A kiírás elsősorban az ifjú tehetségek felfedezését tűzte ki céljának, de persze a rutinosabb motorosoknak sem mondtak nemet a szervezők. A 2006-os első évadban minden célkitűzés megvalósult, hiszen Rizmayer Gábor, aki a 2006-os Magyar GSX-R Kupa bajnoka 2007-ben teljes Suzuki támogatással indulhat a Stock 600-as Európa Bajnokságon, illetve a nemzetközi GSX-R Európa Kupán, amelyet a Superbike világbajnokság keretein belül rendeznek meg.

HIRDETÉS (x)

A fiatalabb tehetségek felkutatása is sikerrel járt, hiszen az ifjonc Németh Balázs is remek teljesítményt nyújtott amelynek köszönhetően az idei versenyszezonban a Superstock Világbajnokságon motorozhat. Magda Attila aki az élmezőnyben dúló csaták állandó résztvevője volt, új szerződéssel a kezében várhatja az idényt. Az amatőr versenyzők körében is ádáz küzdelem dúlt, élvezték a versenyeket ennek megfelelően, már nagyon sokan jelezték indulási szándékukat a II. GSX-R Kupán.

Versenynaptár

2007. április 28-29: Hungaroring
2007. május 26-27: Pannónia-ring
2007. június 23-24.: Hungaroring
2007. július 14-15: Rijeka
2007. szeptember 1-2: Hungaroring

2006-ban olyan „világsztárok” is tiszteletüket tették egy-egy futamon, mint Andy Meklau, vagy Bitter Sándor. A szervezők az idei évben is gondoskodnak meglepetés vendégekről. A Team Suzuki az idei szezonban is mindent megtesz, hogy reflektorfénybe helyezze a Magyarországi gyorsasági motorsportot, és népszerűsítse a GSX-R Kupasorozatot a benne szereplő versenyzőkel együtt. Annak is nagyon örülnének, ha az eddig benevezett egyetlen hölgy mellé továbbiak is csatlakoznának ebben az idényben.

A Suzuki GSX-R Kupa 10 futamból áll, ami 5 különböző helyszínen kerül megrendezésre. Minden alkalom három napos rendezvényt jelent. A pénteki két időmérő edzést, szombaton és vasárnap egy-egy követi.

Mi az időt másodpercben, a sebességet km/h-ban, a tehetséget GSX-R Kupában mérjük...

1 gsxrkupa07 021 gsxrkupa07 12

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!