Tóth Tamara „Cápi” piercer

Lassan kezdi megszokni az utca embere a piercingeket, mint a tetoválásokat. A szakma egyik hölgy képviselőjével, Cápival beszélgettünk.

Amikor jövök-megyek a városi forgatagban, néha feltűnik, egy-egy extrémebb figura, aki agyig van szúrva piercingekkel. Figyelni szoktam a jó népet, hogyan reagálnak a látványra. Hidegen hagyja őket. Régen még megütköztek azon, ha valaki nem úgy nézett ki, mint az átlag. Manapság már mondhatjuk azt, hogy természetessé váltak a test különböző díszítési módjai.

HIRDETÉS (x)

Egy tetováló szalonban találtam rá Cápira, aki elmesélte, nem volt egy leányálom, míg eljutott odáig, hogy azzal ténykedhessen, amivel szeretne: a piercerkedéssel.

− Tizenhat évesen hennát szerettem volna a derekamra, de édesanyám felajánlotta, hogy legyen inkább egy szép köldök piercingem. Több sem kellett, egy csepeli tetováló stúdióban kötöttem ki, amelyet az unokabátyám ajánlott. Ahogyan beléptem a stúdióba, nagyon megtetszett a hangulata, a piercer stílusa. Itt fogalmazódott meg bennem először, hogy szívesen foglalkoznék ezzel. Később felkerestem egy-két szalont. Hol komolyan vettek, hol nem... Érthető, hiszen elég fiatal voltam.

− Azért mégse mások mondják már meg, hogy Neked mi a jó!

− Nem adtam fel! Az első piercinget a barátnőm köldökébe helyeztem be. Majd jött az Ő barátnője és az egyik hozta a másikat… Közben folyamatosan, autodidakta módon tanultam. Sok köszönettel tartozom kedves kollegáimnak: Láng Zsoltinak és Lujzyy-nak, akik hasznos tanácsokkal láttak el. Februárban lesz öt éve, hogy ezzel foglalkozom.

− Egyébként előre be kell jelentkezni hozzád? Bár, ez ugye gyorsabban megy, mint a tetoválás.

− Általában nem szükséges időpontot egyeztetni, kivéve, ha a vendég microdermal implantátumot szeretne. Ez az eddigi legkisebb implantátum. Szinte a test bármely pontjába be lehet ültetni, a tetoválásba is.

− Ha csak egy átlagos piercingről van szó, akkor mi a menete az egész folyamatnak?

− Kiválasztjuk közösen az ékszert, majd a fertőtlenített bőrfelületen bejelöljük a szúrás helyét. Az érzéstelenítés után pedig behelyezem a csecsebecsét. Természetesen mindezt gumikesztyűben teszem!

− De ezt is el lehet rontani, ugye? Egy tetováló mesélte, hogy hiába ad kezelési útmutatást, sokan fittyet hánynak rá. Ha pedig baj van, akkor Ő a hibás.

− Igen, sajnos, sokszor előfordul, hogy nem tartják be a szabályokat. Miután beteszem az ékszert, szóban és írásban is tájékoztatom a vendégemet a kezelésről.

− Milyen tévhiteket ismersz?

− A kedvencem, amikor azt terjesztik, hogy a nyelvpiercing behelyezése után elveszti a kedves páciens az ízlelő képességét. Ez nem igaz! Ahogyan az sem, miszerint az alkohol megfelelő a piercing kezelésére. Személy szerint nem tartom alkalmasnak, sőt! Ugyanis, az alkohol kimarja és kiszárítja a friss sebet, ami a bőr elvékonyodásához vezethet.

− Nézzünk egy kis statisztikát! Melyek a leggyakoribb kérések mostanság?

− A leggyakrabban választott testrészek még mindig a köldök, az ajak, az orr és a nyelv, amelyeket az emberek szívesen díszítenek ékszerekkel. De úgy tűnik, egyre jobban kezd betörni a köztudatba az a kis, egy kimenetelű dísz, melyet tetoválásba is ültethetünk: a microdermal implantátum. Ezeket az ékszereket tű segítségével is be lehet helyezni. A lányoknál közkedvelt a dekoltázsban, a derékban és a kézfejben. A fiúknál a karokban, a mellkasban népszerű. Az eddigi legnagyobb munkámat egy nyolc piercingből összeálló nagy ,,B” betű jelentette, melyet egy törzsvendégemnek készítettem a beceneve kezdőbetűje alapján.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!