Kis Brigitta tetoválóművész

Tartalomjegyzék

Az ápolónőnek készülő fiatal lány kitartott a szerelme, a tetoválás mellett. Immár teljes erőbedobással varrja a pácienseket, közben ápolgatva a lelküket.

Brigivel este találkozom. Fáradt a hosszúra nyúlt munka után, de a szinte soha le nem törő lelkesedésén ez mit sem változtat. A szépségszalon egy kis helyiségében, Brigi birodalmában, a Biolizard tetováló stúdióban ülünk le beszélgetni. A falakon rajzok, skiccek, és egy festmény, amely mindenkit magával ragad a piros-feketén izzó színvilágával. Már mondja is a tetováló, látva, hogy a képet nézegetem, festőművész szeretett volna lenni. De, aztán rájött, hogy az emberi bőrön való alkotás semmihez sem fogható érzés.

Mindenkinek megvan a maga sztorija, Brigi is belevág az övébe:

– Mindig nagyon szerettem rajzolni, de főként festeni. Nem járattak a szüleim ilyen jellegű iskolába. Hatodik osztályos lehettem az általánosban, amikor megjelentek az első zselés filctollak. Nagyon jól mutattak a bőrön! Állandóan rózsákat rajzoltam a kézfejemre. Ezt meglátták a srácok és megkértek, hogy suli után fekete filccel készítsek a vállukra különféle mintákat. És még ki is fizették! Egy hétig abból ettem a fagyit – nevet visszagondolva. – Aztán ez elmaradt, a gimiben csak a matekfüzet sarkába rajzolgattam. Később rátaláltam a hennára, és a nyári szünetekben, hogy pénzt keressek, a Balatonon festegettem. Úgy éreztem, hogy ez lekorlátozza a tudásomat. A fogkrémmel nem tudsz Mona Lisa-t festeni… Nem lehet olyan szépet kihozni a hennából, mint a tetoválásból – mondja.

HIRDETÉS (x)

− Mikor kerültél közelebbi kapcsolatba a tetoválással?

− Tizenhat évesen, amikor a Balatonon egy tetováló megengedte, hogy megnézzem, hogyan dolgozik. Azt gondoltam, ezt ki kell próbálnom! Hosszas keresgélés után találtam egy régóta dolgozó művészt, Tóth Balázst, aki megtanított a technikára. Cserébe rajzolnom kellett a katalógusába. Nagy lelkesen jártam minden hétvégén Balázshoz egy fél éven keresztül. Malaclábon, bőrdarabon próbáltam ki először a tetoválást. Meg kellett szoknom a gép súlyát. Megtanulnom, mit hogyan kell összerakni és így tovább…

− Milyen volt az első…?

− Egyszer azt mondta Balázs, hogy na, most már hívjak egy delikvenst, akit tetoválhatok. A szívem majd’ kiugrott a helyéből! Gondolkodtam, ki lenne az az őrült, aki erre vállalkozna… Abban a pillanatban, ahogy beléptem a suliban a terembe, az egyik gimis osztálytársnőm szinte repült felém, hogy ő szeretne hozzám jönni. Egy kis rózsát kért a lapockájára. Jobban izgultam, mint Ő. Nagyon féltem, amikor meghúztam az első vonalat. Azóta tart a tetoválás szerelme… Hatalmas dolog, hogy egy ember kitüntet azzal, hogy a munkámat élete végéig szeretné magán viselni.

− Akkor innen már egyenes út vezetett a tetoválásig?

− Nem, ugyanis Balázs kiment Németországba dolgozni. Megbeszéltük, hogy ott maradok az üzletében, és tetoválok. Semmilyen felszerelésem nem volt. Egy tizenhét évesnek erre nincsen pénze, és otthon sem nézték túl jó szemmel a hobbimat. A mai napig nincsen rajtam tetoválás sem. Akkor elkeseredtem, elkezdtem a kis rajzgyűjteményemmel házalni. Megkérdezték, hol vannak a fotók, de amikor elmondtam, hogy frissen képzett padavan vagyok, az ajtót mutatták. Aztán a semmiből jött egy telefonhívás. Egy srác volt az, aki Szigetszentmiklóson nyitott üzletet. Odamentem dolgozni, ahol szinte újra kellett kezdenem mindent, mert sokat felejtettem. Egy évig munkálkodtam nála a suli mellett.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!