Mit jelent a csikóhal tetoválás?

Tartalomjegyzék

csikohal tetovalasAmikor arról van szó hogy tetoválást készíttessünk, akkor igen kevés embernek jut eszébe a csikóhal, mint lehetséges minta. Pedig meglepődtünk ha megtudjuk, hogy milyen ősi tőrténete illetve csodálatos jelentés tartalma van ennek az apró tengeri lények.

A csikóhal latin elnevezése hippokampusz, ami talán tengeri szörny lónak fordítható. Néhány körben a csikóhalat a kreativitással hozzák összefüggésbe, mert a hippokampusz az emberi agyban a hosszútávú memóriához kapcsolódik. Azért nevezik így, mert a formája hasonlít a csikóhalhoz.

Ez a kedves kis teremtmény általában a trópusi, sekélyebb vízű tengerekben található meg. Természetes közege a víz, ami az elme eleme is. Ahogy a spirituális guruk és a jógik gyakran gyakorolják a meditációjukat csobogó víz közelében, így a csikóhalat is összefüggésbe hozzák a spiritualitással is. Ezért is lehetséges az, hogy a csikóhal a kreativitásnak és a meditációnak a totemállata is.

HIRDETÉS (x)

Apró termete miatt a csikóhalak nem ragadozók hanem zsákmányok, és mint ilyen az álcázás nagy művészei. Gyakran és nagyon gyorsan változtatják a színüket, hogy életben maradjanak. Éppen ezért a túlélés jelképei is.

Nem mozognak a talaj közelében. Ehelyett a mozgásuk a korallokéra hasonlít, ami azt is jelenti, hogy együtt mozognak az áramlattal. Ez egyfajta élethez való hozzáállást is jelenthet.

2020 a tengeri csiko eveA különböző kultúrák különböző spirituális szimbólumokat társítanak ehhez az apró totemállathoz. Ázsia különböző részein a tengeri csikók a jószerencse jelzői és gyakran használják őket a népi gyógyászatban is. Valójában annyira népszerűek a népi kultúrában, hogy ez veszélyezteti a faj fennmaradását is a világ óceánjaiban. A csikóhalak vadászata jelenleg tilos, engedély nélküli befogásuk szigorú büntetést von maga után.

Érdemes megjegyezni, hogy a csikóhalak a reprodukcióban is nagyon különlegesek. Habár nem a világ legjobb szülői, ők az egyik olyan faj a földön amelyiknél a férfi a felelős a szülésért és a terhességért illetve az utódok kihordásáért. Ezért is tekintik ezeket az állatokat kiváló apáknak. A hím egyedek hordják ki a tojásokat és a fiataloknak biztonságos kikötőt biztosítanak. A nőstény csak naponta egyszer látogatja meg a hímet.

Amikor a kis csikóhalak teljesen kifejlődtek, akkor önálló életet kezdenek élni a tengerben. A csikóhal apuka általában éjszaka engedi szabadjára a frissen kifejlődött kiscsikókat és általában már néhány óra múlva alkalmas rá hogy ismét teherbe essen.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerencsére eddig az időjárás, és a szabadidőnk is úgy adta, hogy minden hétvégén ki tudtunk...
Bővebben...
Ahogy terveztem a hét közepén, megejtettem az idei első kört, ami a gyenge esőzés ellenére/miatt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!