Mit jelent a csikóhal tetoválás?

Tartalomjegyzék

csikohal tetovalasAmikor arról van szó hogy tetoválást készíttessünk, akkor igen kevés embernek jut eszébe a csikóhal, mint lehetséges minta. Pedig meglepődtünk ha megtudjuk, hogy milyen ősi tőrténete illetve csodálatos jelentés tartalma van ennek az apró tengeri lények.

A csikóhal latin elnevezése hippokampusz, ami talán tengeri szörny lónak fordítható. Néhány körben a csikóhalat a kreativitással hozzák összefüggésbe, mert a hippokampusz az emberi agyban a hosszútávú memóriához kapcsolódik. Azért nevezik így, mert a formája hasonlít a csikóhalhoz.

Ez a kedves kis teremtmény általában a trópusi, sekélyebb vízű tengerekben található meg. Természetes közege a víz, ami az elme eleme is. Ahogy a spirituális guruk és a jógik gyakran gyakorolják a meditációjukat csobogó víz közelében, így a csikóhalat is összefüggésbe hozzák a spiritualitással is. Ezért is lehetséges az, hogy a csikóhal a kreativitásnak és a meditációnak a totemállata is.

HIRDETÉS (x)

Apró termete miatt a csikóhalak nem ragadozók hanem zsákmányok, és mint ilyen az álcázás nagy művészei. Gyakran és nagyon gyorsan változtatják a színüket, hogy életben maradjanak. Éppen ezért a túlélés jelképei is.

Nem mozognak a talaj közelében. Ehelyett a mozgásuk a korallokéra hasonlít, ami azt is jelenti, hogy együtt mozognak az áramlattal. Ez egyfajta élethez való hozzáállást is jelenthet.

2020 a tengeri csiko eveA különböző kultúrák különböző spirituális szimbólumokat társítanak ehhez az apró totemállathoz. Ázsia különböző részein a tengeri csikók a jószerencse jelzői és gyakran használják őket a népi gyógyászatban is. Valójában annyira népszerűek a népi kultúrában, hogy ez veszélyezteti a faj fennmaradását is a világ óceánjaiban. A csikóhalak vadászata jelenleg tilos, engedély nélküli befogásuk szigorú büntetést von maga után.

Érdemes megjegyezni, hogy a csikóhalak a reprodukcióban is nagyon különlegesek. Habár nem a világ legjobb szülői, ők az egyik olyan faj a földön amelyiknél a férfi a felelős a szülésért és a terhességért illetve az utódok kihordásáért. Ezért is tekintik ezeket az állatokat kiváló apáknak. A hím egyedek hordják ki a tojásokat és a fiataloknak biztonságos kikötőt biztosítanak. A nőstény csak naponta egyszer látogatja meg a hímet.

Amikor a kis csikóhalak teljesen kifejlődtek, akkor önálló életet kezdenek élni a tengerben. A csikóhal apuka általában éjszaka engedi szabadjára a frissen kifejlődött kiscsikókat és általában már néhány óra múlva alkalmas rá hogy ismét teherbe essen.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!