Ne tetováltass magadra nyilakat! - műtétnél rosszul jöhet

mutet tetovalasEgy 24 éves fiatal srácnak majdnem súlyos problémát okozott, ugyanis egy „play”, vagyis „lejátszás” szimbólum volt a mellkasára varrva, ami kicsit megzavarta a fölötte álló orvosokat…

A fiatalembert jobb oldali légmellel szállították kórházba, s rögtön kiírták másnapra műtéti beavatkozásra. Szerencsére, a vizsgálat során figyeltek fel valamire…

… mégpedig arra, hogy egy nyíl, vagyis egy „play” jel van a férfi mellkasára tetoválva. Akkor esett le a orvosoknak, hogy mivel ilyen nyilakat szoktak a műtéteknél használni, nagy baj lehetett volna belőle.

HIRDETÉS (x)

A sebészeknek ilyen, s hasonló nyilakkal szokták jelölni a beavatkozás helyét – bár az tény, hogy egy precízen elkészített tetoválás nem hasonlítható össze a filctollal rárajzolt jelekkel.

Hiszen a képen is látható nyíl, amelyet filccel készítettek, nem úgy néz ki, mint ami oda van varrva. De, hogy a csavaros gondolatmenetet folytassuk – a tetoválás is lehet „nem precíz”, azt imitálva, mintha csak oda lenne hirtelen rajzolva a nyíl.

mutet legmell tetovalas

Ebbe belegondolva, nem árt átrágni magában az embernek, tetováltasson-e magára egyáltalán bármilyen formában nyilakat…

Páciensünknek abszolút szerencséje volt, mert a műtétre előkészítő csapat felfigyelt erre az egész dologra, ami miatt baj is történhetett volna.

Erről az egész esetről egyébként a BMJ folyóirat azzal a céllal számolt be, hogy felhívja a sebészek figyelmét arra, mindig legyen náluk egy ellenőrző lista, amin végigmennek a beavatkozás megkezdése előtt. Muszáj mindenféle módon kiküszöbölni a lehetséges félreértéseket!

Forrás: origo.hu
Fotó: alfa.It, BMJ

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!