Hogyan lehet felismerni a szívbetegségeket? E-tetoválással!

e tetovalasAz elektromos tetoválás az EKG-készülékeknél mélyrehatóbban képes bemutatni a betegek aktuális egészségügyi állapotát, megelőzve így majdan sok-sok bajt...

Az e-tetoválást a Texasi Egyetemen találták fel, s segítségével könnyebben tudják azonosítani a szívbetegségek első jeleit, megmentve ezzel sok ember életét.

Az eszköz úgy működik, hogy pontosan a szív fölé helyezve, folyamatosan információkat küld a szerv aktuális egészségi állapotáról.

HIRDETÉS (x)

Hogy hova küldi? Mai „okos” világunkban hova máshova, mint egy mobiltelefonra, hiszen vezeték nélküli tapaszról van szó.

Annyi a dolgunk, hogy felragasztjuk a matricát a bőrünkre, s már munkába is áll. Az EKG-val szemben az a legnagyobb előnye, hogy ez a kis szerkezet mindig a szív fölött van, s így bármikor jelez, ha baj van.

Ez a matrica hőre lágyuló polivinilidén-fluoridból és grafénból készül. A grafén a szén módosulata, amelynél százszor keményebb, ugyanakkor vékony és rugalmas, sőt vezetőképes, s a folyadékok nem hatolnak át rajta.

És itt jön szóba a pénz! A feltalálók szerint, sokkal olcsóbban előállíthatóbb, mint egy EKG-készülék. Viszont, a dolog még ott tart, hogy egyelőre egy gyógyszercéggel folynak a tárgyalások, sőt, még csak most kezdik el főemlősökön tesztelni az eszközt, s majd utána jönnek az emberek.

Forrás, fotó: gyartastrend.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!