Hogyan lehet felismerni a szívbetegségeket? E-tetoválással!

e tetovalasAz elektromos tetoválás az EKG-készülékeknél mélyrehatóbban képes bemutatni a betegek aktuális egészségügyi állapotát, megelőzve így majdan sok-sok bajt...

Az e-tetoválást a Texasi Egyetemen találták fel, s segítségével könnyebben tudják azonosítani a szívbetegségek első jeleit, megmentve ezzel sok ember életét.

Az eszköz úgy működik, hogy pontosan a szív fölé helyezve, folyamatosan információkat küld a szerv aktuális egészségi állapotáról.

HIRDETÉS (x)

Hogy hova küldi? Mai „okos” világunkban hova máshova, mint egy mobiltelefonra, hiszen vezeték nélküli tapaszról van szó.

Annyi a dolgunk, hogy felragasztjuk a matricát a bőrünkre, s már munkába is áll. Az EKG-val szemben az a legnagyobb előnye, hogy ez a kis szerkezet mindig a szív fölött van, s így bármikor jelez, ha baj van.

Ez a matrica hőre lágyuló polivinilidén-fluoridból és grafénból készül. A grafén a szén módosulata, amelynél százszor keményebb, ugyanakkor vékony és rugalmas, sőt vezetőképes, s a folyadékok nem hatolnak át rajta.

És itt jön szóba a pénz! A feltalálók szerint, sokkal olcsóbban előállíthatóbb, mint egy EKG-készülék. Viszont, a dolog még ott tart, hogy egyelőre egy gyógyszercéggel folynak a tárgyalások, sőt, még csak most kezdik el főemlősökön tesztelni az eszközt, s majd utána jönnek az emberek.

Forrás, fotó: gyartastrend.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Napi kikapcsolódásként lapozgatni keztem egy reklámújságot.... és az alábbi részre lettem figyelmes. Fröccs Fajták... Kisfröccs, nagyfröccs,...
Bővebben...
Székesfehérvár megismeréséhez, hozzátartoznak a helyi események látogatása. Debrecen a karneválljáról hires, amit gyerekként, felnőttként én is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!