Forró nyár, vízpart – új divat a napégés tetoválás

sunburn tattooA sunburn tattoo névre keresztelt őrületnek nincs értelme, csupán a matricaárusok gazdagodnak meg belőle, de akár használhatsz naptejet is, és remélheted, hogy nem kapsz bőrrákot...

Nyár van, irány a Balcsi, vagy egy távolabbi tengerpart. Amikor csomagolod be a bőröndöket, a ruhák tetejére kerül egy kis csomag, amelyben nagy kincsek rejlenek…

Bizony, a napégés tetováláshoz szükséges legfontosabb kellékek: pár darab matricát tartalmazó tasak. Ami a többi tényezőt illeti, adott: te és a nap.

HIRDETÉS (x)

Tehát, a feladat: odaérsz a szállodába, kicsomagolsz, elindulsz a vízpartra, viszed a matricáidat, kifekszel a tűző napra, ráteszed a mintát a bőrödön oda, ahová szeretnéd, hogy áltetkód legyen és elengeded magad.

Pár óra múlva, ha a napszúrástól még nem vitt el a mentő, és leveszed a matricát, a negatív ott lesz a bőrödön - hófehéren világít a kép.

A mellékelt fotók sajnos nem a tudatos fényvédelemről tanúskodnak, ami ezekben a szélsőséges időjárási viszonyokban nem ártana…

A napégést okozó intenzív napfényhatás fokozza némely bőrbetegségek kialakulását. Ilyen például a bőr korai öregedése, amelyet az ismétlődő leégések gyorsítanak fel. Olyan elváltozások alakulhatnak ki, mint a száraz, durva bőr; finom, piros vénatágulatok; szeplők; nagy, barna- vagy fehér foltok; vékony, áttetsző bőr.

A napégés következménye valamilyen fertőzés is lehet, mint például fájdalom, duzzadás, pirosság, hólyagok.

A keratosis solaris, vagyis a nap okozta későbbi bőrártalom sajnos daganat előtti állapotnak minősül, s jele a lapos, hámló felszínű, érdes szélű folt a bőrön. Általában a világos bőrszínű embereknél alakul ki, akiknél látványosan, a rózsaszíntől, a barnás színig mehet a folt színe.

A bőrrákról már ne is beszéljünk, ami ugyebár a napégésnek leginkább kitett felületeken jelentkezhet. Bizonyos típusai kicsik és sebnek látszanak, ami vérzik, majd varrasodik, ami utána szintén vérzik.

A melanománál pedig, egy már meglévő anyajeggyel van a gond, ami megváltozik és furcsa külsejű lesz.

Tehát, azt hiszem, ezeket a dolgokat nem kellene kockáztatni egy buta divathóbortért, mint a sunburn tattoo.

Forrás: nlcafe.hu, webbeteg.hu
Fotó: Healthversed

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!