Légiutas-kísérőként felejtsd el a tetoválást!

pan am stewardessA legtöbb légitársaság nem engedi stewardess-einek, hogy olyan helyen legyen tetoválásuk, ami kilátszik az egyenruha alól. Az Air New Zealand nemrégiben oldotta fel e tilalmát, ami egyébként is érdekes volt, ha csak a maori őslakosokat nézzük...

Szeptembertől tehát, az új-zélandi légitársaságnál dolgozó reptéri dolgozók, pilóták és légiutas-kísérők viselhetnek a testükön, az egyenruhából is kikandikáló mintákat.

Valahogyan képmutatóan hatott ez a tilalom, hiszen a tradicionális maori minták, szinte minden őslakoson megtalálhatóak, s egy felmérésből kiderült: 5 új-zélandiból, legalább 1 visel tetoválást.

HIRDETÉS (x)

A társaság csak ahhoz ragaszkodik, hogy a minták ne legyenek agresszívak, amelyek félelmet keltenek az utasokban.

Egyébként, ha végignézzük a világ légitársaságait, kemény feltételekkel lehet valaki stewardess... A tetoválások és piercingek viselése tabu, persze csak akkor, ha az említett egyenruhából kilátszik.

Ha a külső jegyeket nézzük, anyajegy sem lehet az arcon, illetve az orr- és hónaljszőrzet is tilos, például az American Airlines-nál. A szépség alapvető...

Aki kedveli a mutatós, hosszú műkörmöket, szintén felejtse el, mert szigorú szabály, hogy nem növesztheti meg a körmeit, sőt, a Hawaiian Airlines-nál konkrétan 3 mm lehet.

A testsúly miatt pedig, ne csak a modelleket sajnáljuk, hanem a légiutas-kísérőket is, akiknek testtömeg-indexét sem veszik könnyedén – a Czech Airlines-nál dolgozóknál 1,6, vagyis ha 160 cm a hölgy, akkor testsúlya 60 kg lehet.

Az ápoltság alapvető elvárás, bár ez igazából minden embernél az. Mindenesetre, a haj hossza sem lehet olyan, ami már akadályozza a kísérőt a munkájában – a British Airways-nél maximum vállig érhet a frizura.

Azok már csak kuriózumok, hogy például némely hongkongi légitársaságnál meg kell tanulniuk kungfuzni a lányoknak, míg a braziloknál el kell tudni igazodni a dzsungelben.

Úszni pedig, alapvetően tudni kell a légiutas-kísérőknek, hiszen ha kényszerleszállást hajt végre a gép a vízen, menteniük kell az utasokat.

Tehát, a stewardess-ek élete nemcsak játék és mese, az tény, hogy gyönyörű helyekre juthatnak el a világ minden tájára, de valamit valamiért...

Forrás: nepszava.hu, hir.ma
Fotó: welt.de

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!