Várandósan tetováltathatok?

terhesseg tetovalasA várandósság ideje alatt, mint köztudott, nagyon sok minden tilos, például az alkoholfogyasztás, a dohányzás, hiszen a magzat fejlődéséhez elengedhetetlen a mérgektől mentes környezet a mama pocakjában. De mi a helyzet a tetoválással?

Dr. Holly Cummings, a Penn Medicine nőgyógyász professzora szerint, természetesen tilos a terhesség ideje alatt varratni, hiszen a bőrbe egy idegen anyag kerül.

A tetoválófestékben lehetnek nehézfémek, mint például ólom, arzén, higany. A kismama szervezetébe jutva, ezek a fémek leginkább a terhesség első harmadában veszélyesek.

HIRDETÉS (x)

Ugyanis, ekkor kezdenek el kialakulni a magzat szervei. Az, aki elmegy tetováltatni, mindenképpen kérdezze meg a tetoválót, hogy milyen festéket használ.

Mindezek mellett, nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy senki se menjen „házi tetoválóhoz”, akinél már a körülmények is kétségesek, a higiéniai dolgokat illetően.

A tetoválásnál a sterilitás a legfontosabb, és az, hogy a tetováló mindig kesztyűt használjon, s megfelelő módon kezelje le a felületet.

A tűről nem is beszélve, hiszen ha nem azt látod, hogy egy vadonatúj tűt vesz elő a tetováló, gyorsan húzz el onnan, ki a székből.

A tetoválás, ahogyan erre is láttunk már számtalan fotót az interneten, könnyen elfertőződhet, ami szintén nem tesz jót a fejlődő magzatnak, de az anyának sem.

Összegezve tehát, ha mód van rá, inkább várjunk a tetoválással a szülés után, mert nem jó kísérteni a sorsot, hogy ne adj’ isten bármi történjen, hiszen a kismama szervezete, reakciói is megváltoznak mindenre.

Forrás: HáziPatika
Fotó: InkedMag

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!