Ingyenes tetoválás cukorbetegeknek!

diabetes tetovalasAz országban számos tetováló szalon munkatársai, valamint egyéni tetoválók is vállalták, hogy a cukorbetegeknek ingyenes, egységes tetoválást készítenek. A mozgalomhoz, mely hónapok óta tart, nagyon sok tetováló csatlakozott.

Az ötletgazda, egy Németországban élő tetoválóművész, Marton István volt, aki kitalálta, hogy a cukorbetegséggel küzdőknek ingyenesen készíti el a tetoválást, mely segítheti életüket.

Egy esetleges roham esetén, amikor ittasnak nézhetik őket, segíthet a minta, mely jelzi a járókelők, a mentősök, az orvosok számára, hogy az illető diabéteszes. Így gyorsan, szakszerűen elláthatják!

HIRDETÉS (x)

Hiába tartják be a betegek az előírásokat, az inzulinterápiát, valamint számlálják a szénhidrátokat, bármikor előfordulhat egy rosszullét, melynek előjelei az éhségérzet, remegés, hideg verejtékezés, remegés, szédülés, majd ájulás.

Ha tehát sajnos bekövetkezik az ájult állapot, értelemszerűen, a diabéteszes nem tudja tájékoztatni a körülötte lévőket arról, mi a baja. De a tetoválás segítségével, rögtön tudni fogják.

Zsoldos Péter tetováló egyeztette le az egységes minta tervét egy diabetológussal és egy mentőssel. A kép így, egy kék kör, melyben a T1 vagy T2 felirat található, sőt alatta a Diabetic szó. A tetoválás az érintettek bal csuklóján található, mert ott szoktak pulzust mérni.

A tetoválás csak a betegséget igazoló papír birtokában készíttethető el, valamint 16 éven felülieknek.

Forrás, fotó: cukkerberg.blog.hu

Ha cukorbeteg vagy, kérdezd meg a hozzád legközelebb eső tetoválót/tetoválószalont, készítenek-e ingyenes diabétesz-tetoválást!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pünkösd miatt rövid hét volt, vagyis nekem olyan szerencsém volt, hogy több nap volt pihenős...
Bővebben...
Az ovi utolsó hete nagyon kemény. Mármint nekem... Évzáró, utolsóminden, táborszülői, sulisintéznivalók, füzetcsomagátvétel, apáknapja, úristenmindjártittazanyámis,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!