Ingyenes tetoválás cukorbetegeknek!

diabetes tetovalasAz országban számos tetováló szalon munkatársai, valamint egyéni tetoválók is vállalták, hogy a cukorbetegeknek ingyenes, egységes tetoválást készítenek. A mozgalomhoz, mely hónapok óta tart, nagyon sok tetováló csatlakozott.

Az ötletgazda, egy Németországban élő tetoválóművész, Marton István volt, aki kitalálta, hogy a cukorbetegséggel küzdőknek ingyenesen készíti el a tetoválást, mely segítheti életüket.

Egy esetleges roham esetén, amikor ittasnak nézhetik őket, segíthet a minta, mely jelzi a járókelők, a mentősök, az orvosok számára, hogy az illető diabéteszes. Így gyorsan, szakszerűen elláthatják!

HIRDETÉS (x)

Hiába tartják be a betegek az előírásokat, az inzulinterápiát, valamint számlálják a szénhidrátokat, bármikor előfordulhat egy rosszullét, melynek előjelei az éhségérzet, remegés, hideg verejtékezés, remegés, szédülés, majd ájulás.

Ha tehát sajnos bekövetkezik az ájult állapot, értelemszerűen, a diabéteszes nem tudja tájékoztatni a körülötte lévőket arról, mi a baja. De a tetoválás segítségével, rögtön tudni fogják.

Zsoldos Péter tetováló egyeztette le az egységes minta tervét egy diabetológussal és egy mentőssel. A kép így, egy kék kör, melyben a T1 vagy T2 felirat található, sőt alatta a Diabetic szó. A tetoválás az érintettek bal csuklóján található, mert ott szoktak pulzust mérni.

A tetoválás csak a betegséget igazoló papír birtokában készíttethető el, valamint 16 éven felülieknek.

Forrás, fotó: cukkerberg.blog.hu

Ha cukorbeteg vagy, kérdezd meg a hozzád legközelebb eső tetoválót/tetoválószalont, készítenek-e ingyenes diabétesz-tetoválást!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!