Szóval, mi a baj a fekete hennával?!

Black hennaAhogyan régebben már írtunk róla, a fekete henna festék sok esetben okozott maradandó károsodást a bőrön. Égési sebekké váló hólyagos elváltozások - nincs is ennél borzasztóbb! De vajon miért okozhat ilyen károkat a fekete henna?

A hennafestés nagyon népszerű manapság, mert nem csak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is szép élményeket okozhat egy-egy minta, s maga a folyamat. Főleg, ha külföldre mennek nyaralni, így nyáron a családok, előszeretettel használják emlék gyanánt a hennát.

De, mint olvashattunk már róla, sokszor vált rémálommá emiatt a kikapcsolódás, mert a múzeumlátogatás és a strand helyett, a kórházban kötöttek ki a delikvensek.

HIRDETÉS (x)

Ezért elterjedt, hogy a fekete henna veszélyes. Ami igaz is! A normál henna ugyebár barna színű, nem fekete és nem okoz hólyagokat, sebeket.

A hennához adott, úgynevezett PPD nevezetű színező anyagot, ami a Para-Phenylenediamine vegyület rövidítése, hajfestékekhez is használják a fekete szín elérése miatt. Ezért, az ilyen festékeknél főként ajánlott az allergia-teszt elvégzése, mert ugyebár ...a PPD okozhat viszketést, bőrpírt, bőrgyulladást, az égéshez hasonló sebeket, hegesedést Kattints és Tweetelj! Sőt, az anyag rákkeltő hatását is kimutatták.

Tehát, ha sötét színű hennát szeretnél a bőrödre, akkor a szép sötétbarna szín eléréséhez ajánlott a teafaolaj hozzáadása a pasztához.

Festettél már fekete hennát a bőrödre?

Forrás: henna.hu
Fotók: Pinterest

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!