Hívd be életedbe a szerencsét, tetoválással!

negylevelu lohere tetovalasA szerencse forgandó – tartja a mondás. Van olyan, akit sok szerencse ér életében, másokat kevés. Talán rásegíthetünk kicsit olyan szimbólumokkal a bőrünkön, amelyek valamilyen módon a szerencsét jelképezik. Melyek ezek? Gyere velem, nézzük meg!

Ha kimondom a „szerencse” szót, rögvest a következő képek jelennek meg előttem: Fortuna istennő, négylevelű lóhere, lópatkó, csillag... Most, hogy így belegondoltam, ez kevésnek tűnik és biztosan nem ennyi van... Persze, hogy nem!

De még mielőtt felfedem a többit – a teljesség igénye nélkül -, lássuk, mit jelentenek a fent említett jelképek! Itt van mindjárt Fortuna  istennő, a római mitológiából, aki bizony Jupiter isten első lánya volt. Neve hozamot, hozadékot jelent, s hozzá kapcsolódik a szerencsekerék motívum, amely a sors körforgását jelképezi, innen a mondás, hogy a „szerencse forgandó”. Fortuna ünnepe június 11-én van. Sokan próbálták elnyerni Fortuna kegyeit mind a régi korokban, mind napjainkban...

HIRDETÉS (x)

A négylevelű lóhere szerencsehozó képessége, a kelta mitológiából ered, s mindegyik levél mást jelképez, így alkotnak egységet: 1. hírnév, 2. gazdagság, 3. szerelem, 4. egészség.

A lópatkót, mint védelmező szimbólumot, szerencsére már régóta használják. Azért írom ezt, mert magát a lovat varázserejű állatnak tartották, s gyakran áldozták fel, és szögezték kapujuk fölé, házuk ormára koponyáját, hogy megóvja őket a balszerencsétől. Ezt a szerepet átvette a későbbi korokban a lópatkó, amelyet amulettkén is használtak.

„Szerencsecsillag” - ezt a szókapcsolatot is gyakran használjuk. A csillag a tökéletesség jelképe, s nem véletlenül kívánhatunk valamit, ha hullócsillagot látunk. A középkorban a ruhán viselve, a misztika, az univerzum jelképe volt. A jó szerencsét régen a csillagok erejének tekintették...

S akkor nézzük, milyen szerencsét hozó szimbólumok vannak még! Ami a legjobban meglepett, az a koponya volt, hiszen manapság rögvest rossz dolgokra asszociálunk általa. Az ősi időkben a koponyát pontosan az ördögi fenyegetés, a betegségek és hasonló rossz dolgok elleni védelemként használták. Az erőt szimbolizálja ugyanakkor, hiszen nagyon ellenálló a természetes bomlási folyamatok ellen is.

A Caduceus egy hírnökbot, amely köré kígyó tekeredik, és szárnyak övezik – ismerős lehet mindenkinek, akár történelem órákról is. Ezt a botot, a kereskedelem szimbólumának tekintették, s Hermész istennel azonosították, a görög mitológiából. A jó szerencsét hitték vele, s védelmező jelkép is volt.

Érdekes még a három kulcs. Nos, aki e három kulcs birtokában van, bármit kinyithat vele, s mindegyik mást jelent: 1. gazdagság, 2. egészség, 3. szerelem. Mind olyan dolgok, amelyekre az ember ősidők óta vágyik... A tudásnak, az életnek a szimbólumaként tisztelték a kulcsokat.

Nos, azt hiszem, mindenki kedvére válogathat a számtalan, szerencsét hozó szimbólumok közül, s ott van a legfontosabb dolog mindezek mellé: a bennük való hit.

Forrás: Wikipédia, ezoterikus.hu
Fotók: Pinterest

lopatko tetovalaslopatko tetovalaslopatko tetovalas3 kulcs tetovalas3 kulcs tetovalascsillag tetovalas

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!