Benézték a medvék! Ez nem tavasz!

medve tetovalasAhogyan olvastam a februári bejegyzéseket, a medvék akkortájt kijöttek az állatkertekben a barlangjukból, jelezvén, hogy közeleg a tavasz. Gondolom, most igen-igen visszahúzódtak. Persze, akik mostanában tetováltatnak medvét magukra, biztosan nem a tavasz miatt teszik. Hát miért?

A néphagyomány szerint, ha február 2-án a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor visszavonul, mert még nem jön a tavasz. Ha viszont kint marad a természetben, akkor vélhetően közeleg a jó idő, nyílnak majd a virágok és rügyeznek a fák.

A héten ez még nem igazán fog bekövetkezni, hiszen – reméljük, utoljára – megmutatta erejét a tél. A meleg tetováló szalonokban ücsörögve, várva a tetoválásra, már aki medvét varrat magára, mire gondolhat...

HIRDETÉS (x)

A medvékről alapvetően az „erő” szó jut az eszünkbe, s számtalan legendában, mítoszban szerepel a különféle népek hitvilágában. A „jóságos barna medve”, „kedvenc játékmackó” kifejezések szintén mindent elmondanak.

...A medvék totemállatok, akikhez az erő mellett, a gyógyítás köthető... Kattints és Tweetelj! valamint a magabiztosság, bölcsesség, átalakulás, álomvilág. Ha belegondolunk, a medvék télen mély álmot alszanak, vagyis egy más tudati szinten léteznek.

A medve tehát, tetoválásként csupa-csupa jó dolgot jelent, s aki magán tudja a képét, erőt meríthet belőle.

Forrás: Wikipedia, annwn.hu
Fotó: TattooMagz, CreativeFan, loiter.co

Miért tetováltatnál/tetováltattál medvét? Mesélj nekünk!

medve tetovalas2medve tetovalas2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!