Bölcs tetoválás, bagoly képében

bagoly tetovalasMisztika, titokzatosság, bölcsesség, rejtély – ezek a szavak övezik a baglyot, az éjszaka urát, a különleges madarat, aki kedvelt szimbólum a tetoválások esetében is. Sokféle tulajdonságot kötnek hozzá, s a néphitekben szintén szerepel.

Emlékszem még, amikor nagymamám arról beszélt, hogy régen, ha baglyot láttak, azt jelentette, halott lesz a háznál – a halál előhírnökeként tekintettek rá. Ezáltal, ha mindezt tovább gondoljuk, a bagoly a kapcsolat úgymond, a földi- és a túlvilág között.

Őrzi a lelkeket, segít nekik az átjutásban egyik világból a másikba, s könnyen közlekedik a síkok között. Sokan félnek is tőle emiatt, mások pont ezért vonzódnak hozzá.

HIRDETÉS (x)

Számos kultúrában, a bagoly a gyógyítók, szent emberek társául szegődött, s ezért tisztelték a madarat is. Nem véletlen a szókapcsolat, hogy „bölcs bagoly”, ugyanis a bölcsesség a leggyakrabban használt jelző.

Ha valakinek megjelenik az életében a bagoly, azt jelzi, a jövőjével kapcsolatosan kell erősen gondolkodóba esnie, mit akar üzenni a madár.

...A bagoly követi az erősen spirituális képességekkel rendelkező embereket... Kattints és Tweetelj! Talán ezért is hihették egyes kultúrákban, hogy a sámánok képesek a bagoly szemével látni, amikor transzállapotba kerülnek. Ha már itt tartunk, a boszorkányok madarának is tartották.

A bagoly tehát, mindent jelent, ami misztikus és spirituális, ezért általában azok az emberek varratják magukra, akiknek ilyesmi kötődésük van a madárhoz.

Forrás: Wikipédia
Fotó: Pixabay

Miért varrattál/varratnál magadra baglyot?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!