Újjászületnél egy főnix-tetoválással?!

fonix madar tetovalas3Az újra és újra meghaló, majd hamvaiból feltámadó főnix madár kedvelt motívum a tetoválások esetében. Ha belegondolsz, mindenkivel történt olyan dolog az életében, amibe kicsit belehalt, majd amikor már azt hitte, nincs tovább, valahogyan mégis megoldódott minden... és újjászületett a főnix...

… sokan örökíttetik meg a bőrükön is az ilyen „újjászületéseket”, hogy aztán rápillantva, erőt merítsenek belőle. Én is ismerek olyan embereket, akikre a tűzmadár van varrva valamilyen formában.

Mert ugyebár, számtalan változatát láttam már: fekete-fehér, narancs- és tűzpiros színekben játszó, szivárványszínű, a stílusokról nem is beszélve. De a mindenki által ismert jelentésén túl, kicsit ássunk mélyebbre!

HIRDETÉS (x)

A tűzmadár a Nap jelképe, cselekvésre, tettekre, kreativitásra ösztönöz, s már a látványa is pozitív energiával tölt el. A tűz őselem a szellem átalakító erejét jelképezi, míg a madár a lélek szimbóluma.

Újjászületni nem csak egy rossz életesemény, helyzet után lehet, hanem gondolhatunk arra is, hogy leromboljuk az elavult, régi beidegződéseinket, ideáinkat és egy új világnézetet alakítsunk ki magunkban.

Sőt, mivel a madár sebei begyógyulnak, a gyógyulást is jelképezi, akár valamilyen betegségből. ...A ciklikusság szintén a főnix jellemzői közé tartozik, hiszen az élet-halál körforgásával „játszik”... Kattints és Tweetelj! tehát az univerzum szimbóluma is.

Ez a csodálatos madár mindent jelent, ami az újításról, az erőről, a feltámadásról szól, s ábrázolási módjai határtalanok, mindenki a saját képére formálhatja úgymond a főnix-tetoválását.

Forrás: Wikipédia
Fotók: Pinterest

fonix madar tetovalas2fonix madar tetovalas2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hiába nézegetem bizakodva a hétvégi időjárást, jelen állás szerint úgy fest, hogy ennyi volt számomra...
Bővebben...
Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!