Tudod, ki szabadalmaztatta az első elektromos tetoválógépet?

oreilly tattoo machineNos, ő volt Samuel F. O'Reilly, s tette mindezt 1891-ben. A new york-i tetoválóművész az 1880-as évek közepén kezdett el tetoválni, majd forradalmasította is a szakmát, találmányával.

O'Reilly, Thomas Edison autográfiai nyomdakép forgótechnikáját vette alapul az elektromos tetoválógépéhez. Persze, a kísérletező kedvű tetoválók szintén módosítgatták már főszereplőnk előtt is a szerkezeteiket, de O'Reilly-é a szabadalom.

A művész egyébként 1854 májusában született Waterbury-ben, New Haven-ben, ír bevándorlók – Thomas O'Reilly és Mary Ann Hurley – gyermekeként. Első szalonja New York-ban, a Bowery-n volt.

HIRDETÉS (x)

1904-ben pedig a Chatham Square-re költözött, ahol előzőleg szintén egy tetováló lakott, mégpedig Elmer Getchell. S hogy ne szakadjon meg a hely tradíciója, O'Reilly után szintén egy kollégájé lett a szalon, Charles Wagneré.

oreilly tattoo

A tetováló gépek folyamatosan fejlődnek a technika megújulásával, s mára már a tetoválók számtalan fajta gép közül válogathatnak.

Forrás: Wikipédia
Fotó: Pinterest

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!