Tudod, ki szabadalmaztatta az első elektromos tetoválógépet?

oreilly tattoo machineNos, ő volt Samuel F. O'Reilly, s tette mindezt 1891-ben. A new york-i tetoválóművész az 1880-as évek közepén kezdett el tetoválni, majd forradalmasította is a szakmát, találmányával.

O'Reilly, Thomas Edison autográfiai nyomdakép forgótechnikáját vette alapul az elektromos tetoválógépéhez. Persze, a kísérletező kedvű tetoválók szintén módosítgatták már főszereplőnk előtt is a szerkezeteiket, de O'Reilly-é a szabadalom.

A művész egyébként 1854 májusában született Waterbury-ben, New Haven-ben, ír bevándorlók – Thomas O'Reilly és Mary Ann Hurley – gyermekeként. Első szalonja New York-ban, a Bowery-n volt.

HIRDETÉS (x)

1904-ben pedig a Chatham Square-re költözött, ahol előzőleg szintén egy tetováló lakott, mégpedig Elmer Getchell. S hogy ne szakadjon meg a hely tradíciója, O'Reilly után szintén egy kollégájé lett a szalon, Charles Wagneré.

oreilly tattoo

A tetováló gépek folyamatosan fejlődnek a technika megújulásával, s mára már a tetoválók számtalan fajta gép közül válogathatnak.

Forrás: Wikipédia
Fotó: Pinterest

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!