Sisi viaszszobrán is ott virít a horgony-tetoválás!

sisi viaszszobor tetovalasA királyok, királynők is tetováltattak régen magukra, s érdekes elmélázni azon, vajon nekik mit jelenthetett a bőrükre varratott minta... A gyönyörű, sokak által imádott Erzsébet királyné (Sisi), Ferenc József császár felesége egy vasmacskát tetováltatott a bal lapockájára.

Amikor megláttam a viaszszoborról készült felvételt, rögtön a tetováláson akadtak meg a szemeim. Sisi szobra egyébként Magyarországon, Gödöllőn vendégeskedett egy egész napig, mégpedig július 5-én.

Madame Tussauds híres múzeumának bécsi panoptikumából érkezett hozzánk a szépen megmunkált alkotás, mely a gödöllői Királyi Kastély dísztermében volt látható.

HIRDETÉS (x)

Visszatérve a tetoválásokra, a régi időkben ugyebár könnyű volt elrejteni a mintákat a koronás főknek, hiszen akkoriban még nyaktól bokáig takarta az embereket a ruha, nem úgy, mint napjainkban...

Ezért, Sisi kis horgonyát csak Ferenc József láthatta, no meg a fürdető- és öltöztető hölgyek, akik mindenben a császárné rendelkezésére álltak. Kíváncsi lennék, mit mesélne Sisi a tetoválásáról, a miértjéről és az élményről, amikor felvarrták hamvas, fehér bőrére!

Forrás, fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

sisi viaszszobor

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!