Kormány Ágit a Magic Tattoo-ban találod!

kormany agi1A budapesti Magic Tattoo munkatársa Kormány Ági, aki 2012 óta tetovál hivatásszerűen. Külön szerelem számára a rajzfilmek világa – ki is tanulta a rajzolótanfolyamot a Pannónia Rajzfilmstúdióban.

Ági nagyon határozott gyermek volt, amint megtudtuk tőle, hiszen már 6 éves korában tudta, hogy tetováló akar lenni. Azon szerencsések közé tartozik, akik ilyen hamar ráéreztek a sorsukra és meg is valósulhatott élete álma.

- A nevelő apukámon láttam először tetoválást. Teljesen lenyűgözött! Aztán 6 évesen közöltem, hogy én, ha nagy leszek, „tetoválós” leszek. Ez volt az a pillanat, amikor anyukám közölte, hogy menjek be a szobámba. Mindig is szerettem rajzolni, de nem voltak adottak a feltételek, hogy „kitanuljam” a szakmát.

HIRDETÉS (x)

Teltek az évek, én meg csak dédelgettem a vágyamat, hogy „tetoválós” legyek. 2004-ben megismertem a páromat, Hirtling Lalit, aki akkor már régóta tetovált. Amikor meglátta a számtalan festményt, rajzot, feltette a döntő kérdést: Meg szeretnél tanulni tetoválni? A válasz egyértelmű volt.

Eleinte csak rajzoltam a mintákat, majd indigózhattam. Jó párszor jártam Ébner Robi nyakára is, hiszen jó barátok a párommal. Szerencsére akadtak vállalkozó kedvű barátaim, ismerőseim, akik a tűm alá feküdtek. Szigorúan ingyen, később anyagárért. A mai napig tanulok. Minden nap hoz új élményt ebben a szakmában.

- Volt mentorod?

- A páromon kívül senki sem foglalkozott direkt módon velem, de jó pár ember befolyásolta akarva- akaratlanul az utamat. Volt szerencsém James mellett a Celtic Moon Tattoo-ban eltölteni több mint egy évet. Tőle/általa nagyon sokat tanultam. Szerencsére sok kollégámmal baráti a viszonyom, így, ha kérdésem van, általában hamarosan megkapom a választ. Az internet világában pedig lehetőség van számos kiemelkedő tetováló munkásságát nyomon követni. Sok az online szeminárium, feltöltött videó, amiből előképzettség mellett, el lehet lesni trükköket, technikákat.

- Említetted a rajzokat, festményeket...

- Kisgyermekkorom óta rajzolok és festek. Érettségi után elvégeztem a Pannónia Rajzfilmstúdióban a kulcs- és fázis rajzolótanfolyamot. A rajzfilm nagy szerelem számomra. Sok helyre jelentkeztem, ami tervezéssel, rajzolással kapcsolatos, de „papír” hiányában nem sikerült elhelyezkednem. Családi kérésre (legyen normális szakmám) elvégeztem a tanítóképzőt angol műveltségi területen (abban az évben nem indult vizuális kultúra). De éreztem, hogy szeretném magam tovább fejleszteni. A Kaposvári Egyetemen számos festő-, és grafikus tanár által nyertem betekintést a művészetbe. Szinte minden ágában kipróbálhattam magam. Ennek köszönhetően szerettem meg újra a festést - itt készítettem el az első értékelhető akvarelljeimet. Ez az iskola nem csak rajztanári képesítést adott, hanem új, friss, látásmódot, inspirációt. Az ott töltött évek mélyen nyomot hagytak bennem, a szó legjobb értelmében.

- Hogyan kerültél a Magic Tattoo-ba?

- 2016 januárjától dolgozom a Magic Tattooban. 2013 decemberében született meg a kisfiunk, így jó időre kikerültem a tetováló körökből. Ez nem az a munka, amit félgőzzel lehet végezni, a vendégek és a szalon se tud éveket várni ilyen esetben. Így két év után érkezett a felkérés, hogy dolgozzunk ebben a formában együtt. Örömmel mondtam igent, hiszen a párom a munkatársam, a főnökünk pedig egy régi barátunk. A többi kollégával is inkább baráti, mint kollegiális a kapcsolatunk.

- Mi a kedvenc stílusod a tetoválásban?

- Szeretem a realizmust, de leginkább azok a munkák bűvölnek el, amikre ránézve, azonnal tudom, hogy ki készítette. Igyekszem megtalálni a saját utam. Ha nagyon agyalok, leginkább az eklektikus munkákat szeretem, amiben vegyül a realizmus a festészettel.

- Mi volt az eddigi legkedvesebb munkád?

- Nagyon nehéz kérdés! Sok van szerencsére. Inkább olyan munkák, amik a tetovált személy miatt kedvesek. Nem tudnék kiemelni egyet sem.

- A színes vagy a fekete-fehér mintákat kedveled jobban?

- Mindkettőt! Talán egy kicsivel jobban a színeseket, főleg, ha a kliens szabad kezet ad a kísérletezésre, a színek szabadabb használatára.

 

- Mit jelent számodra lelkileg ez a munka?

- Örömmel tölt el, hogy emberek apróbb és nagyobb, de minden esetben fontos álmát váltom valóra. Egy jó munka, egy jó hangulatú alkotás fel tudja dobni az egész napot.

- Vannak tetoválásaid?

- A két lapockámon van két tribal jellegű kolibri. Az elsőt még Lukács Anita készítette pályája elején, a párját már párom, aki a többi tetoválásomat jegyzi. Egy pici kopt kereszt a keresztcsonton, és a derekamon egy halálfejes pillangó a kedvenc filmem miatt, a két oldalán egy alfa és egy omega, tisztelgésül az egyik kedvenc énekesem előtt.

- A motorozással hogy állsz?

- Szeretem, de sajnos jogosítvány hiányában nem pattanhatok nyeregbe. Mindig irigykedve nézem a motorosokat, halkan jó utat kívánok nekik, és hogy vigyázzanak magukra.

kormany agi2kormany agi tattoo6kormany agi tattoo6kormany agi tattoo6kormany agi tattoo6

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!