A fogtetoválás divathóbort, de segítheti az orvosi diagnosztikát!

harley davidson fogtetovalasA fogtetoválásnál, mint az illusztráción látszik is, csak a képzeletünk szabhat határt, tehát bármilyen mintát kérhetünk a fogunkra. Persze, ez az állítás a fogtetoválásnál, mint az orvostudományt segítő apró szenzornál, már nem hiszem, hogy igaz...

Bevállalnád a divat tetoválást a fogadra? Nekem rögtön az jut az eszembe, hogy ha nevetnék, és valaki nem áll közel hozzám, távolról olybá tűnne, mintha mondjuk ételmaradék lenne a fogaimon. Nem pedig egy Harley-Davidson logo...

A speciális matricát előszeretettel kérik, akik új koronát rakatnak fel, talán feldobva az eseményt, és a fogorvos, meg az asszisztenső napját is.

HIRDETÉS (x)

Sőt, rátaláltam Steve Heward-ra, aki csodás fogdíszeket készít, hódolva ennek az őrületnek. 

Orvosi segítség

Bizony, a tudósok azon dolgoznak, hogy minél könnyebben, gyorsabban ki lehessen mutatni a szervezetben lévő esetleges fertőzéseket, sőt, egyáltalán azt, hogy a páciens milyen egészségi állapotban van.

"A Princeton University kutatói kifejlesztettek egy olyan szenzort, melyet a fogra lehet tetoválni, és ettől kezdve jelzi a fertőzéseket, illetve az általános egészségi információkkal szolgál. Az elképzelések szerint jól jöhetne a kórházakban, ahol a legyengült immunrendszerű betegek esetében idejében jelezné a baktériumos fertőzéseket, de ugyanígy szóba jöhet a harctéri alkalmazása, ahol a sebesülések esetében teljesülhetne ugyanez.

Michael McAlpine és csapata, grafénból alkotta meg a kémiai érzékelőt, ami tulajdonképpen szénatomokból álló, egyetlen atom vastagságú réteg. Erre helyeztek rá egy “aromás maradványokban gazdag peptidet, mely kettős funkciót lát el, egyrészt stabilizálja a grafént, másrészt érzékeli a baktériumok mennyiségét. Ezt kombinálták egy másik peptiddel, amit egy trópusi békából izoláltak, és három baktériumra különösen érzékeny. McAlpine reméli, hogy idővel kereskedelmi forgalomban is elterjedhet ez a megoldás, de jelenleg még van min dolgozni, hogy jobban bírja az emberi szájban meglévő igénybevételt." (Forrás: Czinkóczky - Implant Központ)

Fotó: time-tolose.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!