Ért már negatív diszkrimináció a kinézeted miatt?

tattoo girlSzínes haj, tetoválás, piercing – azt hinnénk, mára már természetessé vált a látványuk, de azért még az „extrém kinézetű” emberek közé tartoznak, akik ezen változtatásoknak hódolnak. De akadályoz bármelyik testmódosítás a munkánkban?

Az elmúlt hetekben két olyan cikket is olvastam arról, hogy két hölgyet pontosan emiatt szóltak meg mások.

Mary Walls Penney Nyugat-Virginiában él és dolgozik ápolónőként. Bizony, ezzel a szivárványszínű hajzuhataggal!

HIRDETÉS (x)

Gyönyörű, életvidám csajnak tűnik, aki még fel is dobja a betegeket nem mindennapi kinézetével – kicsit figyelemelterelés, mert ha meglátja az ember, pár pillanatra biztosan elfelejti a baját...

A boltban vásárló Mary-t az eladó alázta meg, amikor azt mondta neki, hogy nem érti, miért engedik betegek közé ilyen külsővel.

Mary az interneten vágott vissza egy nyílt levélben, melyben leírta, hogy „... a tetovált karjai még sosem akadályozták meg abban, hogy fogja azoknak az Alzheimer-betegeknek a kezét, akik az állapotuknál fogva már semmire sem emlékeznek.

A fülpiercingjei sem hátráltatták soha abban, hogy meghallja a betegei számára kedves történteket, és a nyelvpiercingjei sem nehezítették meg, hogy megnyugtassa a friss pácienseket és hozzátartozóikat.” NLCafé

A másik eset pedig Victoria Thomson, akit a Subway utasított el az állásinterjún, s a lány megtudta, tetoválásai álltak a dolog hátterében, hiszen abszolút korlátozzák abban, hogy szendvicseket gyártson.

Tényleg megdöbbentő, hogy emberek képesek mást megszólni a szemébe nézve a külseje miatt, megkérdőjelezve ezzel az illető egész lényét, hiszen nem is ismerik, nem tudják, miért van rajta éppen az a minta, miért ilyen színű a haja, és így tovább.

Mondhatnám azt, hogy szóljunk meg mindenkit, akin nincs tetoválás, piercing, mert hogy gondolja ezt?!

... és te hogy gondolod...?

Képünk illusztráció: thetattoohut.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!