Ért már negatív diszkrimináció a kinézeted miatt?

tattoo girlSzínes haj, tetoválás, piercing – azt hinnénk, mára már természetessé vált a látványuk, de azért még az „extrém kinézetű” emberek közé tartoznak, akik ezen változtatásoknak hódolnak. De akadályoz bármelyik testmódosítás a munkánkban?

Az elmúlt hetekben két olyan cikket is olvastam arról, hogy két hölgyet pontosan emiatt szóltak meg mások.

Mary Walls Penney Nyugat-Virginiában él és dolgozik ápolónőként. Bizony, ezzel a szivárványszínű hajzuhataggal!

HIRDETÉS (x)

Gyönyörű, életvidám csajnak tűnik, aki még fel is dobja a betegeket nem mindennapi kinézetével – kicsit figyelemelterelés, mert ha meglátja az ember, pár pillanatra biztosan elfelejti a baját...

A boltban vásárló Mary-t az eladó alázta meg, amikor azt mondta neki, hogy nem érti, miért engedik betegek közé ilyen külsővel.

Mary az interneten vágott vissza egy nyílt levélben, melyben leírta, hogy „... a tetovált karjai még sosem akadályozták meg abban, hogy fogja azoknak az Alzheimer-betegeknek a kezét, akik az állapotuknál fogva már semmire sem emlékeznek.

A fülpiercingjei sem hátráltatták soha abban, hogy meghallja a betegei számára kedves történteket, és a nyelvpiercingjei sem nehezítették meg, hogy megnyugtassa a friss pácienseket és hozzátartozóikat.” NLCafé

A másik eset pedig Victoria Thomson, akit a Subway utasított el az állásinterjún, s a lány megtudta, tetoválásai álltak a dolog hátterében, hiszen abszolút korlátozzák abban, hogy szendvicseket gyártson.

Tényleg megdöbbentő, hogy emberek képesek mást megszólni a szemébe nézve a külseje miatt, megkérdőjelezve ezzel az illető egész lényét, hiszen nem is ismerik, nem tudják, miért van rajta éppen az a minta, miért ilyen színű a haja, és így tovább.

Mondhatnám azt, hogy szóljunk meg mindenkit, akin nincs tetoválás, piercing, mert hogy gondolja ezt?!

... és te hogy gondolod...?

Képünk illusztráció: thetattoohut.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!