Wonderland negyedik gráciája – Odnoga Réka

odnoga reka profilA Wonderland Tattoo-ban dolgozik tetoválóként Odnoga Réka, aki benzinnel is be van oltva, ahogyan mondta.

A győri leányzó öt éve kezdte a szakmát, s Győrből Budapestre vezetett az útja, ahol Wonderland csapatát erősíti.

─ Szobrász szakra jártam középiskolába. Az ex-barátomnak elkezdtek egy tetoválást készíteni, majd nem lett befejezve, ezért elindultunk különféle szalonokba, hogy ezt a problémát orvosoljuk.

Igazából senki sem szereti más munkáját folytatni, ezért a pasim kitalálta, hogy mi lenne, ha én fejezném be.

Kaptam tőle egy kezdő tetováló felszerelést és belevágtunk. Mindez öt évvel ezelőtt történt. Suli mellett tetováltam egy ideig. Majd próbáltam szalonokba bekerülni tanulónak, hogy mégis legyen valaki, aki elmagyarázza a „trükköket”.

HIRDETÉS (x)

És sikerült?

─ Tavaly augusztusban, Tatabányán kezdtem el először szalonban dolgozni. Ott megindult végre a fejlődésem, hiszen volt, aki segítsen, irányítson. Vannak bizonyos szintek az emberben, amiket el kell érnie ahhoz, hogy úgy érezze, tovább léphet.

A mentorom külföldre ment dolgozni, s úgy gondoltam, nekem is váltanom kell. Május óta lakom Pesten. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer itt fogok élni, mert nem szerettem Pesten lenni, mindig fájt a fejem a forgatagtól. Ahhoz képest jól belerázódtam!

Hol tartasz most a tetoválásban?

─ Amikor elkezdtem tetoválni, úgy gondoltam, kipróbálok mindenféle stílust, és majd eldöntöm, melyik felé fogok elindulni. Rájöttem, hogy ezt elrontottam, mert az elejétől fogva azzal kellett volna foglalkoznom, ami igazán közel áll hozzám, s abban fejlődni. Szóval, ez még most is alakulgat bennem, de a realisztikus stílus felé hajlok erőteljesen. Szeretem a természetes dolgokat, s ezeket próbálom minél élethűbben visszaadni, ugyanakkor saját magamat is beletenni. A fekete-fehér mintákat is szeretem, de a színeseket még jobban.

Látom, nagyon fontos számodra az ingergazdagság. Máshonnan is meg tudod kapni?

─ Amikor elmegyek tetováltatni egy másik szalonba vagy akár egy tetováló rendezvényre, úgy jövök vissza, hogy most azonnal dolgozni akarok, mert sok új dolgot lestem el.
Szoktam a neten képeket, videokat nézni, s egészen érdekes egy teljesen idegen embert látni, ahogyan dolgozik. A képekkel kapcsolatban pedig azt szoktam csinálni, hogy a fejemben elkezdem szétszedni az adott mintát, és összerakni lépésről lépésre az elkészítés folyamatát.

A motoros dolgokkal hogy állsz?

─ Be vagyok oltva rendesen benzinnel, mert apukám versenyszerűen krosszozott régen. Én csak robogóztam eddig, de szeretném letenni a korlátlan jogsit. De mindenképpen robogót szeretnék később is, mert a krossztól azért félek, hogy elesek, eltöröm a karom és nem tudok dolgozni...

Itt, a fővárosban abszolút jó a robogózás, mert gyorsabban odaérsz a munkahelyedre. Most, hogy megismertelek mind a négyeteket, látszik a különbözőség és az ebben rejlő erő.

─ Szerencsére itt, Wonderlandben mindegyikünk mást szeret készíteni és így kiegészítjük egymást. Amikor 3 évig otthon tetováltam egyedül, semmilyen külső hatás nem ért, de úgy érzem, hogy így négyen nagyon inspiráljuk egymást a fejlődésben.odnoga-reka-alkar-tattooodnoga-reka-kekholloodnoga-reka-tattoo-bobaodnoga-reka-tattoo-harsodnoga-reka-tattoo-kardodnoga-reka-tattoo-szivodnoga-reka-tattooodnoga-reka-tattoo1odnoga-reka-tattoo2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!