A tetoválás mindig ott volt a bőrünkön, mint a szobor a kőben?

kat von d tattoo1Mindig tetszett a gondolat, amit a szobrászok mondanak, és valahol igazuk van – csak segítetenek a szobornak megszabadulni a felesleges kődaraboktól. Ez így van a tetoválásokkal is?

Mivel a tetoválás-kérdéskörben annak a híve vagyok, hogy „a bőröm a lelkem színpada", az így született mintákra értem a címbeli megfogalmazást.

A minap interjút készítettem egy tetováló hölggyel, Diószegi Csillával és ő mondta ki ezt a magától értetődő dolgot, ami eddig eszembe sem jutott – azóta magával ragadott a gondolat, mert önmagában gyönyörű...

HIRDETÉS (x)

Itt jön a sors, a végzet és hasonló dolgokat feszegető témakör, hiszen az, aki lelki okokból varrat magára egy arcképet, egy dátumot, egy nevet, egy jelképet és még sorolhatnánk, nem pillanatnyi elmezavar kapcsán teszi, hanem azért, mert élete végéig emlékezni, erőt meríteni akar.

Sors és végzet. Előre meg van írva a sorsunk, de döntéseket hozunk, megválasztjuk az utat, jobbra vagy balra indulunk, de miért úgy döntünk, ahogyan... Számtalan meddő vitát generáló feltételezések.

Ha az életesemények kapcsán "varratódik" egy-egy tetoválás a testfelületünkre, akkor, ha azon történések meg voltak írva, a minta is? – valahogy így értelmezem a szobor és a tetoválás hasonlóságát, hiszen már mindegyik megvolt, csak ki kellett szabadítani a megfelelő helyről...

A te tetoválásaid témáját mi ihlette? Neked is egyértelmű volt, hogy mi lesz az, vagy sokáig érlelted az ötletet?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!