Ozsvárt Eni az Everest Tattoo-ból

Tartalomjegyzék

ozsvart eni everest tattoo profilA fiatal hölgynek, Ozsvárt Enikőnek különös látásmódja van a horror-, valamint a portrékészítésre. Bontogatja is szárnyait a budapesti Everest Tattoo-ban.

Enivel a szalon bejáratánál találkoztunk, s elindultunk keresni egy csendes kávézót, ahol reggel, munka előtt tudunk társalogni.

Kiszúrtunk egy barátságos kis helyet... Az előbb kihangsúlyozott „csendes" jelzőt nem sikerült eltalálnunk, mert az ajtónyitogatásra beordító utcai zaj, a kávégép prüszkölése és egyéb „Margitka, hány cukrot kérsz a kávédba?" - kiabálás felettébb használt annak, hogy a későbbiekben valamit kihalljak a diktafon lehallgatása közben a beszélgetésünkből...

Állandóan a Play és a Pause gombokat nyomkodtam a kis szerkentyűn. Mondanom sem kell, szétröhögtük magunkat, és próbáltunk rájönni a megszakítások után, hogy vajon hol tarthattunk a témában, s merre lehet az a fránya gondolatfonal...

Ezt muszáj volt megosztanom veletek, mert ritkán kerülök ilyen helyzetbe. Persze, alapzaj mindig van, de a valamiért különleges, „szétröhögős" esetek mindig feldobják az ember napját, mert utána is jókat derül magában... a felvétel meghallgatásakor meg főleg...

HIRDETÉS (x)

Tehát, Eni, Everest Tattoo: indulás, rajzolás, tetoválás, jövőterv, munkák, kedvencek, nem kedvencek és ezt most így összevissza jól elmondtam... Akkor folytassuk komolyan! Enié a szó:

─ Amikor 16 éves voltam, a három évvel idősebb bátyám tetováltatott magára egy Hórusz-szemet az egyik ismerősével. Ekkor kezdett el érdekelni a tetoválás. Imádtam bújni a tetováló magazinokat és kiszúrtam benne a jelenlegi főnököm, Németh Szilárd munkáit, hogy „hú, nála jó lenne tanulni". Nem sokkal később, ismét varratott magára a tesóm, de már egy normális szalont keresett. Elmentünk hát Szilárdhoz, aki még akkor a Ronin Tattoo-ban dolgozott. Nagyon szimpatikus ember volt már az első találkozásunkkor! A bátyámmal lefixáltak egy időpontot a minta elkészítésére, nekem pedig azt mondta, járjak be minél többször, mert sok-sok gyakorlással lehet elsajátítani a szakmát.

De még iskolába jártál, nem?

─ Persze-persze, művészeti középiskolába. Bár, igazából ez egy divattervező suli volt, ahol szerencsére sok művészettel kapcsolatos órát tartottak. Például ott volt a modellrajz, ahol már fél éve ugyanazt az embert rajzoltuk és nagyon untam, hiszen fejből is ment volna. Ezért elkezdtem mást csinálni, előjött a horror-mániám, s úgy rajzoltam meg a modellt, hogy egyszer a fél arca volt leszakadva, máskor kifolyt a szeme és így tovább. Azt hittem, ki fognak rúgni, de a tanárom imádta.

Volt, hogy nekem külön feladatot adott: mivel bal kezes vagyok, rajzoljam le jobb kézzel a modellt, vagy fejjel lefelé... - nevet Eni. – Máskor kaptam egy tükröt és jobb kézzel saját magamat kellett lerajzolnom. Érdekes, hogy ez sokkal karakteresebb lett és jobban hasonlított rám, mint a bal kezes alkotásom. Sőt, képzeld, tudok folyékonyan tükörírással írni. Azzal játszottam órán, hogy tükörírással jegyzeteltem.

Ez tök jó! Én még a nevemet sem tudnám leírni bal kézzel, mivel jobb kezes vagyok. A tükörírásról ne is beszéljünk... Szóval, az iskola mellett rendszeresen a szalonban voltál?

─ Azt nem mondanám! Próbáltam, csak az volt a baj, hogy egész napokat nem tudtam ott tölteni, hiszen óráim voltak. De azért igyekeztem! Sőt, a 18. születésnapomra Szilárd készítette az első tetoválásomat. Közben figyeltem, hogyan csinálja a mintát, s magyarázott is, nagyon jó fej volt.

Négy éve nyitotta meg a saját szalonját, az Everest Tattoo-t. Akkor már viszonylag többet jártam be, de még így sem eleget. Mindig rágtam a fülét, hogy „jaj, Szilárd, vegyél már fel legalább asszisztensnek". Persze, semmi értelme nem lett volna, mert reggel 8-tól du. 4-ig az iskolában tartózkodtam. Volt úgy, hogy nagyon sokáig nem látott, akkor meg is kaptam a magamét...

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!