Egy körben a mindenséggel!

mandala-tetovalasA tökéletes egység egy mágikus körben, melyben a formák és színek kavalkádjának változatai végtelenek. Üdvözítő tetoválásnak remek!

A mandalák – már a szónak is olyan örömteli csengése van – körülöttünk vannak, gondoljunk csak egy csodaszép virágra, melynek a kör középpontjából ívelő szirmai a szivárvány minden színében pompáznak.

A kör egy egyszerű, tökéletes, a mindenséget jelképező szimbólum. A mandala esetében egy határvonal is, melyen belül található a csodavilág.

A középpont a kezdete és a vége mindennek, a létezés születésének helye, ha úgy tetszik. Innen indulunk, s ide térünk vissza.

A mandala közepétől induló formák, kiáramlások, harciasan, mégis kecsesen törnek kifelé, míg el nem érik a kör határvonalát, hogy onnan éles fordulatot véve visszainduljanak a középpont felé.

HIRDETÉS (x)

De az úton, megannyi kaland, bánat, öröm, őrület vár rájuk, mint ahogyan a színek jelképezik.

A fehér a nyugalom, a tökéletesedés; a fekete a titok, a megérzés; a piros a változás, a szerelem, a hatalom; a rózsaszín a belső gyógyulás, az érzékenység; a bíbor a bölcsesség, az emberszeretet; a szürke a szeretet, a lelki gyógyulás, a hűség; a kék a harmónia; a sárga az intelligencia, a barátságosság, a fogékonyság; a zöld a bizalom, a növekedés; a barna a földközelség, a stabilitás; az ezüst a természetfeletti képességek, az áradó érzelmek; a narancssárga a vitalitás, a becsvágy szimbóluma.

Ez a kis színes szépség, ahogyan látjuk, sokkal többet rejt, mint hinnénk. A lét mögöttes tartalmaira világít rá a maga összetettségében. A makro- és mikrokozmoszban megtalálható a mandala-forma. Ha úgy vesszük, mi is egy hatalmas mandalában élünk, hiszen a Föld bolygó méltán tükrözi e formavilágot.

A mandalákat a mai napig használják az indiai kultúrákban meditációs eszközként. Számukra az istenségek különféle ábrázolásait jelentik a gyönyörű körök.

Bárki varrathat magára mandalát, hogy ötvözze benne a tulajdonságait a színek által, esetleg magasabb szellemi szintekre törjön általa... Mindenesetre, amikor csak ránéz a tetoválására, ösztönzi az útján – ez a cél.

Forrás: Mandala orákulum

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!