Egy körben a mindenséggel!

mandala-tetovalasA tökéletes egység egy mágikus körben, melyben a formák és színek kavalkádjának változatai végtelenek. Üdvözítő tetoválásnak remek!

A mandalák – már a szónak is olyan örömteli csengése van – körülöttünk vannak, gondoljunk csak egy csodaszép virágra, melynek a kör középpontjából ívelő szirmai a szivárvány minden színében pompáznak.

A kör egy egyszerű, tökéletes, a mindenséget jelképező szimbólum. A mandala esetében egy határvonal is, melyen belül található a csodavilág.

A középpont a kezdete és a vége mindennek, a létezés születésének helye, ha úgy tetszik. Innen indulunk, s ide térünk vissza.

A mandala közepétől induló formák, kiáramlások, harciasan, mégis kecsesen törnek kifelé, míg el nem érik a kör határvonalát, hogy onnan éles fordulatot véve visszainduljanak a középpont felé.

HIRDETÉS (x)

De az úton, megannyi kaland, bánat, öröm, őrület vár rájuk, mint ahogyan a színek jelképezik.

A fehér a nyugalom, a tökéletesedés; a fekete a titok, a megérzés; a piros a változás, a szerelem, a hatalom; a rózsaszín a belső gyógyulás, az érzékenység; a bíbor a bölcsesség, az emberszeretet; a szürke a szeretet, a lelki gyógyulás, a hűség; a kék a harmónia; a sárga az intelligencia, a barátságosság, a fogékonyság; a zöld a bizalom, a növekedés; a barna a földközelség, a stabilitás; az ezüst a természetfeletti képességek, az áradó érzelmek; a narancssárga a vitalitás, a becsvágy szimbóluma.

Ez a kis színes szépség, ahogyan látjuk, sokkal többet rejt, mint hinnénk. A lét mögöttes tartalmaira világít rá a maga összetettségében. A makro- és mikrokozmoszban megtalálható a mandala-forma. Ha úgy vesszük, mi is egy hatalmas mandalában élünk, hiszen a Föld bolygó méltán tükrözi e formavilágot.

A mandalákat a mai napig használják az indiai kultúrákban meditációs eszközként. Számukra az istenségek különféle ábrázolásait jelentik a gyönyörű körök.

Bárki varrathat magára mandalát, hogy ötvözze benne a tulajdonságait a színek által, esetleg magasabb szellemi szintekre törjön általa... Mindenesetre, amikor csak ránéz a tetoválására, ösztönzi az útján – ez a cél.

Forrás: Mandala orákulum

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!