Óvd a sminktetoválásodat nyáron is!

sminktetovalas2A sminktetoválások legnagyobb nyári ellensége az UV-sugárzás, a kiszáradás és a klóros víz – vagyis minden. Mit tehetünk mindezek ellen?

A tetoválásokra alapból ügyelni kell nyáron és 50 faktoros napvédő krémmel bekenni őket vastagon. Nincs ez másképpen a sminktetkóknál sem!

Természetesen most nem arról az időszakról van szó, amikor még friss a tattoo, hiszen akkor szintén megvannak a megfelelő módszerek a minta megóvására, hogy a színek a kívánt árnyalatban stabilizálódjanak.

Most, nyáron fokozottan ügyelni kell magunkra! Ha leég és kiszárad a bőrünk, búcsút mondhatunk a szép színeknek, ugyanis az UV-sugárzás hatására a szemöldöktetoválás feketéje kék, míg a barna vöröses árnyalatúvá válhat.

Tehát, az a bizonyos 50 faktor, az 50 faktor! Ne sajnáljuk bekenni vele a szemöldökünket!
A szájtetoválások esetében pedig, ha sokszor éri őket klóros víz és szintén erős UV-sugárzás, valamint kiszárad az ember lányának a szája, a tetkó megfakul, mattá, púderes hatásúvá válik.

HIRDETÉS (x)

Ezek elkerülésére annyit tehetünk, hogy naponta sűrűn kenünk az ajkunkra tápláló ajakápolót, illetve szájfényt, mert a színtartósságot elősegítik. Valamint, ne csak az arcunkra vigyünk fel fényvédőt, hanem az ajkunkra is.

Ajánlatos még az éjszakáról sem megfeledkeznünk, már ha egyedül töltjük, hiszen alvás előtt bekenhetjük a szánkat magas E-vitamin tartalommal rendelkező krémmel, ajakápolóval, szintén óvva ezzel a szín tartósságát.

Ha a sminktetoválásaink kibírják a nyarat a megfelelő gondoskodás mellett, még évekig eljátszhatjuk ezeket a praktikus dolgokat.

Viszont, abban az esetben, ha mégis megfakult volna a szín, újra frissíttethetjük a tetoválást. Ez nem csak a színnek tesz jót, hanem akár a formán is változtathatunk.

Szóval, csajok, a lényeg: csak krémezni, krémezni!

Forrás: Bien

Fakult már ki nyáron a sminktetoválásod, mert nem vigyáztál rá? Vagy mindig odafigyelsz rá?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!