Függesszük fel – magunkat…

testfelfuggesztesA testfelfüggesztést (suspension) bizarr kinézete ellenére, egy meditatív állapot elérésére használják, mely által különös lelki beteljesedést nyernek.

Első nekirugaszkodásra, kérdőjelekkel a fejem felett viseltettem a testfelfüggesztés ténye iránt, de miután a „kulisszák mögé néztem", rájöttem, hogy mint mindennek, ennek is oka van.

Valószínűleg, hiszen aki ebbe belevág, eléggé nyomós indokkal teheti. Bevállalni, hogy horgok tartsák a bőrömet, khm...

A horgokat közvetlenül a bőrbe, vagy pedig testékszerekbe helyezik, és ezeken lógatják az emberi testet, hogy a lélek kipróbálhassa magát általa.

Hatalmas tűrőképesség, és merev elhatározás szükségeltetik ahhoz, hogy ezt valaki kibírja. Mindemellett, a művelet veszélyessége miatt, egy teljesen hozzá értő személlyel kell végrehajtatnia a pácienseknek az eljárást.

HIRDETÉS (x)

Rituálénak is felfogható, hiszen sokszor egy kisebb csoport végzi az előkészületeket, s magát a szertartást. A felfüggesztés néhány órát vesz igénybe, mely alatt az alany eléri a – remélhetőleg – kívánt tudatállapotot.

Nagyon oda kell figyelni arra, hogy a test mely részébe teszik a horgokat, hogy maga a test fel tudja venni a megfelelő helyzetet. Leggyakrabban a vállak, a felkar, a térdek és a hát körül helyezik el a kampókat.

Az eszközök behelyezése fontos anatómiai ismereteket követel meg, valamint oda kell figyelni az egyén bőrtípusára, matematikai, fizikai tényezőkre.

Gondoljunk csak bele, mi van akkor, ha nem bírja az alany bőre a függesztést és elszakad? (Inkább visszavonom, ne gondolunk bele!)

Tehát, veszélyes művelet, az biztos! De mindezek ellenére, mégis vannak olyanok, akik kipróbálják.

Természetesen a törzsi eredet adott itt is, mint az egyéb testmódosításoknál, amelyeket a nomád körülmények között élő emberi törzsektől vett át a modern világ. Ilyen rítusokat hajtott végre a Missouri folyó mentén élő mandan törzs.

Hírességeket is megemlítve, Roland Loomis például testfelfüggesztésekre és piercing performanszokra specializálódott, valamint felhívta a függesztés művészetére az USA-ban a nagyérdemű figyelmét.

Néhány testfelfüggesztés fajta:

- Superman suspension: a testet húskampókkal, vízszintesen függesztik fel a hát és a lábak mentén. A cél a nyugodtabb lelkiállapot, hiszen itt kevés esélye van az embernek a mozgásra, tehát abszolút higgadtnak kell lennie a rituálé során. A női változat neve: superwoman.

- Coma suspension: ebben az esetben a felfüggesztett személy a hátán lebeg, ugyanis a horgokat átszúrják a test elülső részén. Ezt tartják a legfájdalmasabb függesztésnek, valamint lelkileg is kemény, hiszen látja az ember, ahogyan a kampók feszítik a bőrét.

- Kavadi: ez egy táncrítus, mely hosszú, eksztatikus állapotot idéz elő. Az ember körül egy keret található, melyet a váll és/vagy a csípő tart. Ez még mind nem elég, mert a hát és a mellkas bőrébe hosszú, súlyos nyársakat szúrnak. Ezt a hindu rítust a Thaipusam fesztiválon végzik el.

Forrás: Tattoed.hu

Írd le a véleményedet a hozzászólásokhoz a testfelfüggesztésről!kavaditestfelfuggesztes1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!