Az oldschool tetoválás

Tartalomjegyzék

A negyvenes években a klasszikus, kikötői minták uralkodtak a bőrön. Az egyik legismertebb stílus az old school…

Annak idején főleg matrózokon láthattunk ilyesfajta mintákat. Ám akkor még korántsem számított divatosnak vagy elfogadottnak ez a dolog, nem úgy mint napjainkban! Mára az old school-ból nőtték ki magukat a rockabilly és rock'n'roll minták, később a new school stílus. A matrózok testén megtalálható főbb motívumok a horgony, a nők  - itt jön képbe a pin up girl motívuma - a patkó, a lóhere, a szívek, a pókháló, az osztott csillagok, az iránytű, az évszámok, a női nevek, a fecskék, a rózsák voltak.

HIRDETÉS (x)

Az old school tetoválások megszerkesztettsége egyszerű, sok fekete tintával és kevés színnel, mert a tetoválás kezdeti időszakában csekély volt a választék színes tintából. Manapság az oldschool designok sokkal színesebbek, összehasonlítva elődjeikkel, köszönhetően a tattoo-felszerelés fejlődésének.

Manapság is sok hű követője van az időtlen retro tetoválásoknak, sőt egyre inkább kezdenek újra divatba jönni. Újraéled a tradicionális minták népszerűsége. Jelenleg a rockabilly stílusú cseresznye, madárka és dobókocka a menő. Más kérdés, hogy ebben érdemes-e követni a divatot, hisz míg az változik, ez bizony örökre szól.

Az Old Scool stílus jeles képviselője Sailor Jerry tetováló mester, akinek ábráin kedveltek a macskafejek, a dobókocka, a nyolcas billiárd golyó, a swing koponya, a pókháló és a csajok. Az oldschool és egyéb tetoválásokon sokszor ábrázolt nők még: Bettie Page, Betty Boop, vagy Marylin Monroe.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hétvégére végre igazán szép tavaszi idő kerekedett. Szakítva a régi útvonaltervezési szokásaimmal, reggelre hagytam az...
Bővebben...
Ennek az otthon maradós időszaknak is vannak előnyei, olyan dolgok is előkerülnek amikkel már régen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!