Az oldschool tetoválás

Tartalomjegyzék

A negyvenes években a klasszikus, kikötői minták uralkodtak a bőrön. Az egyik legismertebb stílus az old school…

Annak idején főleg matrózokon láthattunk ilyesfajta mintákat. Ám akkor még korántsem számított divatosnak vagy elfogadottnak ez a dolog, nem úgy mint napjainkban! Mára az old school-ból nőtték ki magukat a rockabilly és rock'n'roll minták, később a new school stílus. A matrózok testén megtalálható főbb motívumok a horgony, a nők  - itt jön képbe a pin up girl motívuma - a patkó, a lóhere, a szívek, a pókháló, az osztott csillagok, az iránytű, az évszámok, a női nevek, a fecskék, a rózsák voltak.

HIRDETÉS (x)

Az old school tetoválások megszerkesztettsége egyszerű, sok fekete tintával és kevés színnel, mert a tetoválás kezdeti időszakában csekély volt a választék színes tintából. Manapság az oldschool designok sokkal színesebbek, összehasonlítva elődjeikkel, köszönhetően a tattoo-felszerelés fejlődésének.

Manapság is sok hű követője van az időtlen retro tetoválásoknak, sőt egyre inkább kezdenek újra divatba jönni. Újraéled a tradicionális minták népszerűsége. Jelenleg a rockabilly stílusú cseresznye, madárka és dobókocka a menő. Más kérdés, hogy ebben érdemes-e követni a divatot, hisz míg az változik, ez bizony örökre szól.

Az Old Scool stílus jeles képviselője Sailor Jerry tetováló mester, akinek ábráin kedveltek a macskafejek, a dobókocka, a nyolcas billiárd golyó, a swing koponya, a pókháló és a csajok. Az oldschool és egyéb tetoválásokon sokszor ábrázolt nők még: Bettie Page, Betty Boop, vagy Marylin Monroe.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Napi kikapcsolódásként lapozgatni keztem egy reklámújságot.... és az alábbi részre lettem figyelmes. Fröccs Fajták... Kisfröccs, nagyfröccs,...
Bővebben...
Székesfehérvár megismeréséhez, hozzátartoznak a helyi események látogatása. Debrecen a karneválljáról hires, amit gyerekként, felnőttként én is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!