Beáta

Tartalomjegyzék

Tavaly, 2009. októberében, 38 éves fejjel kezdtem bele a jogsi megszerzésébe. A KRESZ ment rögtön, motoros tapasztalatom nem volt semmi csak a vágy a motorozásra.

Nagyon rövid idő alatt minusz nullára kerültem. (Nem beszélek az oktatómról, mert mint ember kedvelem.) A legelső motor, amin ültem egy kivénhedt 50 cm3-es, aminek nem volt jó a hátsóféke... szépen megtanultam, hogy első fékkel kell megállni. Mondom, tiszta lappan indultam, elhittem én mindent.

Mikorra a salakos terepről átkerültem az aszfaltozott terepre és a Banditra, már olyan félelmeim voltak, hogy nem tudtam folytatni. El is estem, a csuklóm kitekeredett, stb. érthetően elmaradt a vizsgám. Egy egész telem volt rá, hogy átgondoljam a motorozást, ami addigra rémálommá vált.

HIRDETÉS (x)
A párom, aki tinédzser kora óta motorozik, nem tudott igazán segíteni, mert nem értette, hogy mi ezen a nehéz. Lelki support, biztatás, támogatás, sok sok "illegális" gyakorlás, amivel hozzájárult a motoros karrierem elindításához. De még akkor is volt olyan pillanat, amikor leszálltam a motorról és azt mondtam: itt fejeztük be, ennyi volt, egyszerűen antitalentum vagyok.

Igazából senki sem tudta, hogy miért követek el hibákat. Én sem. Minden egyes esésem után elgondolkodtam, s így apránként jöttem rá, hogy mire kell ügyelni motorozás közben. Mások ezt megkapják az oktatótól. (Közben vettünk egy Kawasakit (ER-6n), ami méretben megfelel nekem. Kezdőknek nagyon ajánlom.)

Beáta profiljaA páromon kívül 3 ember segített:

Egy másik oktató Szegeden, aki megtanította nekem az exit pontot. Később neten is rátaláltam erre: amerre nézel a motor arra megy. "Aha, szóval ezért jöttek olyan közel a bóják mindig ..."

A másik Papp Laci Kecskeméten, aki bebizonyította, hogy a motorom nem fog kicsúszni alólam szlalomozás közben. Hátul ültem, ő bukósisak nélkül pólóban kerülgette velem a bójákat. Én visítottam (szépen csendben befelé), de 10 percre rá én is megcsináltam. Nos, akkor már derengett, hogy ezt meg lehet tanulni.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!