Beáta

Tartalomjegyzék

Tavaly, 2009. októberében, 38 éves fejjel kezdtem bele a jogsi megszerzésébe. A KRESZ ment rögtön, motoros tapasztalatom nem volt semmi csak a vágy a motorozásra.

Nagyon rövid idő alatt minusz nullára kerültem. (Nem beszélek az oktatómról, mert mint ember kedvelem.) A legelső motor, amin ültem egy kivénhedt 50 cm3-es, aminek nem volt jó a hátsóféke... szépen megtanultam, hogy első fékkel kell megállni. Mondom, tiszta lappan indultam, elhittem én mindent.

Mikorra a salakos terepről átkerültem az aszfaltozott terepre és a Banditra, már olyan félelmeim voltak, hogy nem tudtam folytatni. El is estem, a csuklóm kitekeredett, stb. érthetően elmaradt a vizsgám. Egy egész telem volt rá, hogy átgondoljam a motorozást, ami addigra rémálommá vált.

HIRDETÉS (x)
A párom, aki tinédzser kora óta motorozik, nem tudott igazán segíteni, mert nem értette, hogy mi ezen a nehéz. Lelki support, biztatás, támogatás, sok sok "illegális" gyakorlás, amivel hozzájárult a motoros karrierem elindításához. De még akkor is volt olyan pillanat, amikor leszálltam a motorról és azt mondtam: itt fejeztük be, ennyi volt, egyszerűen antitalentum vagyok.

Igazából senki sem tudta, hogy miért követek el hibákat. Én sem. Minden egyes esésem után elgondolkodtam, s így apránként jöttem rá, hogy mire kell ügyelni motorozás közben. Mások ezt megkapják az oktatótól. (Közben vettünk egy Kawasakit (ER-6n), ami méretben megfelel nekem. Kezdőknek nagyon ajánlom.)

Beáta profiljaA páromon kívül 3 ember segített:

Egy másik oktató Szegeden, aki megtanította nekem az exit pontot. Később neten is rátaláltam erre: amerre nézel a motor arra megy. "Aha, szóval ezért jöttek olyan közel a bóják mindig ..."

A másik Papp Laci Kecskeméten, aki bebizonyította, hogy a motorom nem fog kicsúszni alólam szlalomozás közben. Hátul ültem, ő bukósisak nélkül pólóban kerülgette velem a bójákat. Én visítottam (szépen csendben befelé), de 10 percre rá én is megcsináltam. Nos, akkor már derengett, hogy ezt meg lehet tanulni.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!