Hajdu Anita

Tartalomjegyzék

Országunk három motoros rendőrhölggyel büszkélkedhet, akik nem kis meglepetést okoznak, amikor lekerül róluk a sisak.

Az egyik járőr, Hajdu Anita megosztotta velünk, milyen egy motoros rendőrnő élete.

− Hogyan jutottál odáig, hogy a fővárosban erősíted a motoros rendőr csapatot?

− Hét és fél éve kezdtem vidéken rendőrként, majd amikor új főnökünk lett, szeretett volna motorosokat is. A kollégám tudta, hogy imádok motorozni, ezért rögtön szólt nekem. Ez még 2007-ben történt. Egyébként nyolc éves koromban kezdtem a motorokkal való ismerkedést. Először csak az „A” korlátozott jogosítványt szereztem meg. Amikor jelentkeztem motoros rendőrnek, le kellett tennem először is a korlátlan jogsit. Ezután egy emelt szintű két hetes képzésen vettem részt. A pszichológiai pályaalkalmasságit, az emelt szintű autóvezetői vizsga követte, majd pedig az egészségügyi felmérést kellett elvégeznem. Budapesten tavaly október óta dolgozom a rendőrségnél.

HIRDETÉS (x)
− Említetted, hogy nyolc éves korod óta motorozol…

− Igen, ezért végig is jártam a „motorozási ranglétrát”, mert Simsonnal kezdtem, majd jött a Honda 125-ös, azután a bátyám GSX-R-je. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert a hobbim egyben a munkám is. Sajnos a hétköznapi életben még nincs motorom, mert az erre szánt pénzt a lakásvásárlásra költöttem, de ami késik, nem múlik…

− Hogy fogadtak a férfi kollégák?

− Jobban, mint gondoltam! Nem azt vártam, hogy ennyire barátságosak és közvetlenek lesznek, hiszen nő vagyok a sok-sok férfi között. Viszont, mondhatom azt, hogy Biró Melinda, aki előttem az egyetlen női motoros rendőr volt, kitaposta az utat a többieknek. Azt viszont kicsit furcsállták a srácok, hogy hány éve vagyok rendőr, mert sokkal fiatalabbnak gondoltak, mint 28 éves.

− Mennyiben mások a feladatai egy motoros járőrnek, mint az autós kollégáiknak?

− Végül is, ugyanazt a munkát végezzük, mint az autóval rendelkező rendőrök: balesetekhez megyünk ki, forgalmat irányítunk, ellenőrizzük a közlekedési rendet. Ha delegáció érkezik a fővárosba, akkor ugyebár a motoros rendőrök vezetik fel a konvojt. A kíséretben én még nem vettem részt, inkább a tapasztaltabb kollégák. Különböző rendezvényeken szoktunk még terepet biztosítani, járőrözni. A Csajok a motoron felvonuláson nagyon örültem, hogy ott lehettem, mert ennyi nőt még nem láttam együtt motorozni. Szép élmény volt!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!