Hajdu Anita

Tartalomjegyzék

Országunk három motoros rendőrhölggyel büszkélkedhet, akik nem kis meglepetést okoznak, amikor lekerül róluk a sisak.

Az egyik járőr, Hajdu Anita megosztotta velünk, milyen egy motoros rendőrnő élete.

− Hogyan jutottál odáig, hogy a fővárosban erősíted a motoros rendőr csapatot?

− Hét és fél éve kezdtem vidéken rendőrként, majd amikor új főnökünk lett, szeretett volna motorosokat is. A kollégám tudta, hogy imádok motorozni, ezért rögtön szólt nekem. Ez még 2007-ben történt. Egyébként nyolc éves koromban kezdtem a motorokkal való ismerkedést. Először csak az „A” korlátozott jogosítványt szereztem meg. Amikor jelentkeztem motoros rendőrnek, le kellett tennem először is a korlátlan jogsit. Ezután egy emelt szintű két hetes képzésen vettem részt. A pszichológiai pályaalkalmasságit, az emelt szintű autóvezetői vizsga követte, majd pedig az egészségügyi felmérést kellett elvégeznem. Budapesten tavaly október óta dolgozom a rendőrségnél.

HIRDETÉS (x)
− Említetted, hogy nyolc éves korod óta motorozol…

− Igen, ezért végig is jártam a „motorozási ranglétrát”, mert Simsonnal kezdtem, majd jött a Honda 125-ös, azután a bátyám GSX-R-je. Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert a hobbim egyben a munkám is. Sajnos a hétköznapi életben még nincs motorom, mert az erre szánt pénzt a lakásvásárlásra költöttem, de ami késik, nem múlik…

− Hogy fogadtak a férfi kollégák?

− Jobban, mint gondoltam! Nem azt vártam, hogy ennyire barátságosak és közvetlenek lesznek, hiszen nő vagyok a sok-sok férfi között. Viszont, mondhatom azt, hogy Biró Melinda, aki előttem az egyetlen női motoros rendőr volt, kitaposta az utat a többieknek. Azt viszont kicsit furcsállták a srácok, hogy hány éve vagyok rendőr, mert sokkal fiatalabbnak gondoltak, mint 28 éves.

− Mennyiben mások a feladatai egy motoros járőrnek, mint az autós kollégáiknak?

− Végül is, ugyanazt a munkát végezzük, mint az autóval rendelkező rendőrök: balesetekhez megyünk ki, forgalmat irányítunk, ellenőrizzük a közlekedési rendet. Ha delegáció érkezik a fővárosba, akkor ugyebár a motoros rendőrök vezetik fel a konvojt. A kíséretben én még nem vettem részt, inkább a tapasztaltabb kollégák. Különböző rendezvényeken szoktunk még terepet biztosítani, járőrözni. A Csajok a motoron felvonuláson nagyon örültem, hogy ott lehettem, mert ennyi nőt még nem láttam együtt motorozni. Szép élmény volt!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!