Stefán Andrea - hogy lettem trolivezetőből motoros oktató

Tartalomjegyzék

stefan andreaBátorságot adott az íráshoz az, hogy elég távol van mindenki és nem tud "megkövezni" engem. Ugyanis én vagyok az, aki soha életében nem gondolt a motorozásra, soha egyetlen motort meg nem néztem az utcán, amikor elhaladtunk egymás mellett és igazából még a mai napig is tanulgatom a motorok típusait, fajtáit, márkáit, stb.

Eddigi életemben, ha megkérdezték, hogy milyen volt az a motor, akkor azt válaszoltam, hogy két kereke volt és pl. piros színe. Ma meg már szikrát szór a szemem, ha valaki kölcsön akarja kérni az enyémet.

Úgy kezdődött az egész - indulva a kályhától -, hogy nem volt munkám, de volt lakáshitelem. Könyvelő az eredeti szakmám, de ott olyan feltételekkel veszik fel az embereket, hogy legyél kezdő, de legyen 20+ néhány éves gyakorlatod, meg tudj élni fizetés nélkül és ne akarj hazamenni a munkahelyedről. Szóval lemondtam róla, hogy abban elhelyezkedjek. De nem találtam mást, egészen addig, amíg az egyik ismerősöm meg nem kérdezte, hogy miért nem leszek trolivezető. Gondoltam, átmenetileg jó lesz az is.

HIRDETÉS (x)

Annyira átmenetire sikerült, hogy már a 10. évemet megkezdtem ebben a szakmában. 2016-ban beneveztem az OFA keretein belül induló buszvezető képzésre is. Így lett C kategóriás vizsgám. Megtudták ezt a munkahelyemen és megkérdezték, hogy lennék-e oktató. Én igent mondtam. Utána néztem meg, hogy jaj, nekem akkor motorozni is kell.

2017 augusztusában beiratkoztam az autósiskolába korlátlan A kategóriás képzésre. Az elmélet ment is pillanatok alatt, majd jött a gyakorlat. Először kaptam egy "kicsi" 125 cm3-es Yamahát. Nézegettem egy kicsit, de nem tűnt vészesnek a dolog, csak elfelejtették megmutatni, hogy hogyan kell rá felszállni. Én saját kútfőből próbálkoztam, de gyorsan mondták, hogy nem úgy kell, hanem így.  Az első fél óra végén kipróbáltam, hogy milyen a betonon feküdni motorral együtt. Kattints és Tweetelj! Ne tegyétek, nem kényelmes.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!