Veramama

Tartalomjegyzék

veramama 2A 12. Nemzetközi Női Motoros Napon találkoztunk először. Egy csupa szív, jókedéjű nőt ismerhettem meg, és amikor megtudtam, hogy 68 éves, nem akartam elhinni!

Egy hét múlva motorra ültünk Nellivel, hogy meglátogassuk. Nem kis feltűnést keltve robogtunk végig a kis falun, hiszen egy ilyen helyen, mint Kéleshalom, nem mindennapos látvány két nagymotoros csaj! 

Vera,és a lánya Lívia - mikor meghallották a motorok hangját - kijöttek az utcára, hogy üdvözöljenek bennünket! A kapun belépve gyönyörű zöld kertben találtuk magunkat, ahonnan a nappaliba invitáltak bennünket. Vera férje csak ült, és csendben hallgatta a női csacsogást, ami Nelli kérdéseivel kezdődött. Eleinte kérdezgettük Verát, de aztán bemelegedett és csak mesélt, mesélt...

HIRDETÉS (x)

Tizenévesen nem tanulhatott tovább, mert akkoriban dolgozni kellett. Minden dolgos kézre, minden megkeresett fillérre nagy szükség volt, így az erdészethez került. Ott az erdei, poros, földes utakon próbálta ki először a 125-ös Csepelt, és máris beleszeretett a motorozásba!

veramama 1Úgy döntött, levizsgázik. Igen ám, de egy 17 éves lány akkoriban sem kaphatott nagymotor jogosítványt (bár egyszerűbb volt, mint ma, nem volt ennyi kategória), vagyis csak szülői engedéllyel! A szülők viszont nem írták alá a papírt.

„Csak nem képzeled, hogy fiatal lány létedre a férfiakkal fogysz motorozni?„

Mit volt mit tenni, alá kellett hamisítani az engedélyt! Így aztán 17,5 évesen "A" kategóriás jogosítványt szerzett!

Saját első motorjához (egy Danuviához) a nagybátyja segítette hozzá, de így is két havi fizetésébe került. A többi lány új ruhákra gyűjtött, az Ő álma a motor volt. 

veramama 5Mondhatnánk, hogy „nagy dolog, én is ilyen vagyok”, de azért az 50-es években bizony ez igen nagy dolognak, és még nagyobb lázadásnak számított! 

Ezután ismerkedett meg a férjével, és innentől kezdve együtt motoroztak. ...illetve motoroztak volna, ha a mi Veránk nem vitte volna el nap mint nap a 250-es Jawát, ami a közös motorjuk volt! Mert ugye kinek van kedve a homokos utakon biciklit tekerni? És mivel Vera munkahelye volt messzebb, István biciklizett, a motort meg az asszony hajtotta!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!