Eje

Kb. 13 évesen elmentem az első motoros találkozóra, ami a környéken volt. Mondhatjuk úgy is, hogy „megfertőződtem”! Onnantól kezdve nem volt megállás a lejtőn...

Elhatároztam, hogy levizsgázok mopedből. Ez sikerült is, és anyuéktól nyolcadikos ballagásomra kaptam egy robogót (Aprilia SR50). Úgy gondoltuk, hogy először szokjam, hogy mi is az a motor, ezért döntöttünk a robogó mellett. Aztán egy évvel később eladtam a robogót, és vettünk egy gyári Simsont, amiből aztán egy tél alatt teljesen egyedi motort csináltunk kedves apukámmal. Mivel ő úgy gondolta, hogy ha már az egy szem lánya motorozik, akkor legyen neki egyedi motorja. Hát szerintem ahogyan az a képekről is látszik, tényleg nagyon egyedi lett. :)

Meg sem tudnám mondani, hogy hány ember gratulált hozzá, meg hány száz fotó készült róla a különböző motoros talikon, ahol (nem tagadom) mindig igen nagy feltűnést keltett! :) Főleg azon lepődtek meg sokan, hogy lány, és hogy micsoda mocija van! (Hízott a májunk apuval együtt!) Még Németországból is küldtek gratulációt hozzá! Szóval nagyon szerettem és nagyon vigyáztam rá, mert olyan volt nekem, mint egy kis ékszer. Főleg, hogy tudtam, hogy nincs még egy ilyen Simson másnak.

 

HIRDETÉS (x)
De aztán eljött a 16. születésnapom, mikortól ugyanis mehettem vizsgázni A1-böl (125 cm3), és sajnos tudomásul kellett vennem, hogy ha le akarok vizsgázni és nagyobb motort akarok, akkor muszáj lesz eladni ezt a kis gyönyörűséget! :( Először nem tudtam elfogadni, de lassan beletörődtem, hiszen ott lebegett előttem, hogy úgyis lesz egy másik, és lehet hogy azt is ugyanúgy fogom szeretni, és azt is lehet egyedivé tenni!

Szóval eladtam (nem titok 150 000 Ft-ért vitték el). Ez is úgy történt, hogy kirándulni voltam az osztályommal, és egyszercsak anyu hív, hogy jöttek a vevők a motorért. Hát azt hittem, hogy felrobbanok, mikor kiderült, hogy még el sem búcsúzhatok tőle! Lehet hogy ez hülyén hangzott, de higgyétek el nagyon a szívemhez nőtt! Na, a story vége az lett, hogy mire hazamentem, már csak a rendszámot találtam a motor helyén! Nagyon le voltam törve!

Eje profiljaAztán levizsgáztam 125-böl, és kaptam egy kék Honda CBR-t. Azért döntöttünk ennél a típusnál, mert négyütemü, kényelmes, jól is néz ki, 120-at gond nélkül viszi. Ja, és ugye a fogyasztás, ami olyan 2,5 liter körül van, szóval nagyon pénztárca barát! Mellesleg apu szerint ez még egy lánynak pont elég és kezelhető! Néztük az NSR125-öt meg az Aprilia RS125-öt is, de az kétütemü, és az azért apu szerint nagyon vad lenne egy lánynak (állítólag mennek 180-at is ezek a típusok).

Szóval ez van most, és ezt is nagyon szeretem, és nagyon meg vagyok vele elégedve (talán lehetne egy kicsit testesebb maga a motor). Amúgy szüleim azt mondták, hogy még a 125-ös jogsiba belemennek, de nagyobbat már nem finanszíroznak, és nem is szeretnék, ha nagyobbra ülnék, mert hogy ez egy lánynak pont elég már stb. De azt is mondják, ha majd később úgy döntök, hogy mégis nagyobbra ülök, az már az én saját döntésem, ez csak az ő véleményük!

Mondjuk én már bejelentettem, hogy előbb vagy utóbb számítsanak rá, hogy úgyis lesz egy nagyobb, hiszen többek között ez is nagy vágyam! A motorok mellett nagyon szeretem az állatokat, és tartok is egy madárpókot, akit Oscarnak hívnak. Zene terén mindenevő vagyok, de mostanában metált (Nightwish) is szoktam hallgatni, de mondom mindent meghallgatok. Jelenleg még gimiben tanulok, és nyaranta rendszeresen járok motoros bulikra, amik a környéken vannak.

Köszönöm hogy megoszthatom veletek az én történetemet is! Legyetek jók! Széles utat és gumifákat!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!