Gál Lili #4 - jó tanuló, jó sportoló

gal lili motokrossz 2Gál Lili vagyok, 2004-ben születtem és a #4 startszámot birtokolom. Esztergomban élek és tanulok. 5 éve motorozom versenyszerűen a MAMI TEAM FEHÉR csapatában.

Hogyan kerültél először kapcsolatba a motorozással, motokrosszal?

A motorozással már egész kicsi koromtól ismerkedtem. Apa robogójával mindig vitt magával, és ahogy nőttem, úgy már a gázt is húzhattam! A motokrosszal pedig anyu testvérei ismertettek meg, akik sokszor kivittek magukkal a pályára, amikor edzettek, és ott volt szerencsém ráülni egy Yamaha PW 50-re, ami aztán megfertőzött.

Hogyan tudod összeegyeztetni a motorozást a tanulással?

Tavaly megkaptam a városunk jó tanuló – jó sportoló díját, így eddig még megy, bár a nehéz tantárgyak csak most fognak jönni! Sokszor a leckét már így is a kocsiban írom edzésre vagy versenyre menet, de fog menni, ha igazán akarom.

HIRDETÉS (x)

Szüleid mit szóltak hozzá, hogy nem éppen egy "csajos"sportágat választottál?

Szerintem mind a ketten büszkék rám és örülnek, hogy azt csinálom, amit szeretek. Apa maximálisan támogat és segít benne, hisz ezt egyedül gyermekként nem lehet űzni. Én meg majd „csajossá” teszem ezt a sportot.

gal lili motokrossz 1

Jelenleg milyen motorral versenyzel?

Eddig végig KTM motorral versenyeztem, és részemről ez így is fog maradni még kategória váltás után is! Bár apa nyüstöl mindig más márkákkal, de nekem ez a szerelem!

Kivel, és hogyan készülsz a szezonra, hogy néz ki a fizikai és a motoros felkészülés?

Fizikális edzés tavaly a kézilabda volt a motor mellett heti három alkalommal, amit szezonban felvált inkább a motorozás. Mellette heti egy alkalommal járok „Fitt 4 Race” edzésre és egy-két lazább átmozgató fittnes edzésre is. Hétköznapokon apával és a Pergel családdal edzegetünk általában az Esztergomi pályánkon, de a technikai edzéseket ifj. Borka Jánossal végzem hétvégenként, ha épp nincs verseny.

Hol, milyen versenyeken indulsz 2018-ben?

Idén a fő irányvonal a Szlovák Bajnokság lesz, ahol igen népszerű ez a sport a lányok körében is, ahol 15-20 fős női mezőny vár majd! Cél a dobogó valamelyik foka! 

Melyik a kedvenc pályád? Homokban, sárban vagy kemény talajon szeretsz inkább motorozni?

A szívem haza húz, így Esztergomot mondom elsőként, de Csákánydoroszlón ugrottam meg először az ugrókat, így ott mindig szeretek menni csak nagyon messze van nekünk. A nyári táborban pedig Ajka vitte a prímet, ami mindig tökéletesen elő van készítve! Én a kemény talajon vagyok gyorsabb, pedig apa mindig azt mondja, hogy az jobban csúszik, de  edzünk homokban és sárban is, ha van rá mód. Kattints és Tweetelj!

Mit szeretsz a legjobban a versenyzésben?

Talán a sikerélményt!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!