Gál Lili #4 - jó tanuló, jó sportoló

gal lili motokrossz 2Gál Lili vagyok, 2004-ben születtem és a #4 startszámot birtokolom. Esztergomban élek és tanulok. 5 éve motorozom versenyszerűen a MAMI TEAM FEHÉR csapatában.

Hogyan kerültél először kapcsolatba a motorozással, motokrosszal?

A motorozással már egész kicsi koromtól ismerkedtem. Apa robogójával mindig vitt magával, és ahogy nőttem, úgy már a gázt is húzhattam! A motokrosszal pedig anyu testvérei ismertettek meg, akik sokszor kivittek magukkal a pályára, amikor edzettek, és ott volt szerencsém ráülni egy Yamaha PW 50-re, ami aztán megfertőzött.

Hogyan tudod összeegyeztetni a motorozást a tanulással?

Tavaly megkaptam a városunk jó tanuló – jó sportoló díját, így eddig még megy, bár a nehéz tantárgyak csak most fognak jönni! Sokszor a leckét már így is a kocsiban írom edzésre vagy versenyre menet, de fog menni, ha igazán akarom.

HIRDETÉS (x)

Szüleid mit szóltak hozzá, hogy nem éppen egy "csajos"sportágat választottál?

Szerintem mind a ketten büszkék rám és örülnek, hogy azt csinálom, amit szeretek. Apa maximálisan támogat és segít benne, hisz ezt egyedül gyermekként nem lehet űzni. Én meg majd „csajossá” teszem ezt a sportot.

gal lili motokrossz 1

Jelenleg milyen motorral versenyzel?

Eddig végig KTM motorral versenyeztem, és részemről ez így is fog maradni még kategória váltás után is! Bár apa nyüstöl mindig más márkákkal, de nekem ez a szerelem!

Kivel, és hogyan készülsz a szezonra, hogy néz ki a fizikai és a motoros felkészülés?

Fizikális edzés tavaly a kézilabda volt a motor mellett heti három alkalommal, amit szezonban felvált inkább a motorozás. Mellette heti egy alkalommal járok „Fitt 4 Race” edzésre és egy-két lazább átmozgató fittnes edzésre is. Hétköznapokon apával és a Pergel családdal edzegetünk általában az Esztergomi pályánkon, de a technikai edzéseket ifj. Borka Jánossal végzem hétvégenként, ha épp nincs verseny.

Hol, milyen versenyeken indulsz 2018-ben?

Idén a fő irányvonal a Szlovák Bajnokság lesz, ahol igen népszerű ez a sport a lányok körében is, ahol 15-20 fős női mezőny vár majd! Cél a dobogó valamelyik foka! 

Melyik a kedvenc pályád? Homokban, sárban vagy kemény talajon szeretsz inkább motorozni?

A szívem haza húz, így Esztergomot mondom elsőként, de Csákánydoroszlón ugrottam meg először az ugrókat, így ott mindig szeretek menni csak nagyon messze van nekünk. A nyári táborban pedig Ajka vitte a prímet, ami mindig tökéletesen elő van készítve! Én a kemény talajon vagyok gyorsabb, pedig apa mindig azt mondja, hogy az jobban csúszik, de  edzünk homokban és sárban is, ha van rá mód. Kattints és Tweetelj!

Mit szeretsz a legjobban a versenyzésben?

Talán a sikerélményt!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!