Motoros csaj és kick-box világbajnok – ismerd meg Hanicz Nelly-t!

hanicz nelly motor5Hanicz Nelly-nek két szerelme van: a motorozás, amit hobby-ként művel, valamint a kick-box, amiben hihetetlen sikereket ért el – ötszörös világ- és Európa bajnok. Novemberben lett újból világbajnok, a Budapesten megrendezett Wako World Kick-box.

Nelly-vel arról beszélgettünk, hogyan lett egy szőke, törékenynek tűnő lányból többszörös kick-box bajnok, valamint vagány motoros. Nem veszélytelen sem a  motorozás, sem pedig a kick-box, tehát, ahogyan látszik, Nelly nem egy ijedős lány...

- Kezdjük a motorozással! Hány éve motorozol?

- Hét éve van A1-es vezetői engedélyem és azóta szelem a kis CBR 125-ös motorommal az utakat. Olykor egymagam, olykor pedig a barátaimmal.

HIRDETÉS (x)

- Hogyan kezdődött a motorozás iránti érdeklődés nálad?

- Az első pasim nagy motorimádó volt, így hamar magával ragadott engem is a motoros láz.

- Milyen motorod volt már és van jelenleg?

- Egyelőre még a kis CBR 125-el motorozgatok, de egyszer szeretnék egy nagyobb kategóriára is felpattanni.

hanicz nelly motor

- Mit szeretsz a motorozásban?

- Autókázni sem rossz, viszont a két keréken való gurulás egy külön életforma. Amikor a kellemes nyári szellő végigsimítja az arcom a nyeregben ülve, az egyben kikapcsol és feltölt. Nem kell várakoznom a pesti dugóban sem, illetve sokkal fürgébb közlekedési nem.

- Hobby szinten műveled, vagy esetleg ebben is gondolkodsz a versenyzésben?

- A motorozás egy hobby nálam, ami nagyon sok élményt nyújt. Versenyzésben nem gondolkozom.

- Mióta kick-boxozol? Hogyan és hol kezdted a tanulást?

- Békés-megyei vagyok, annak idején 1999-ben kezdtem a kick-boxot, a Békéscsabai Lakótelepi SE-nél. Édesanyám kolléganője invitált a kick-box edzés látogatására. A fiával együtt kezdtünk el lejárni az edzésekre, de ő később sportágat váltott. Párhuzamosan jártam néptáncra, de úgy döntöttem, hogy a tánccipőket bokszkesztyűre cserélem, amit később sem bántam meg. Jelenlegi övfokozatom fekete öv egy dan.

hanicz nelly kick box7

- Mióta versenyzel?

- A versenyzést 2001-ben kezdtem.

- Milyen eredményeid, versenyeid voltak eddig?

- Nemzetközi versenyzőnek számítok, immáron ötszörös világ- és Európa bajnok vagyok. Ezek mellett sokszoros világkupa-, diákolimpia- és országos bajnoki győzelemmel is büszkélkedem. 2011-ben továbbtanulás miatt átigazoltam a Halker Király Team Akadémiára.

- A novemberben megrendezett vb kemény küzdelem volt, hogy érzed?

- 2017. november 6- és 11. között rendezték meg a budapesti kick-box világbajnokságot. Az esemény egyedülálló volt a sportág történetében, mivel korábban még sosem fordult elő, hogy valamennyi szakág világbajnokságát egy helyen és időben rendezzék meg. A budapesti világbajnokságon 60 ország közel 1600 versenyzője indult. A kick-box világbajnokságok történetének legjobb magyar szereplését hozta a budapesti: hazánk a második helyen végzett az éremtáblázaton. 19 aranyéremmel, 13 ezüstéremmel és 12 bronzéremmel zártuk.

hanicz nelly kick box8

- Hogyan készültél a versenyre?

- 2015-ben volt egy komoly térdsérülésem, melyet műtéti beavatkozással kellett helyrehozni a további sikeres sportpályafutás érdekében. A rehabilitáció egészen 2016 év második feléig elhúzódott.

Személy szerint, a 2017-es évet a kick-box világbajnokságra építettem föl. Így a barátaimat és a hobby-mat is a háttérbe kellett szorítanom. Általában napi két edzéssel töltöttem az időmet, hétvégéken pedig bel- és külföldi versenyeken indultam.

A sok áldozathozatal meghozta a várva várt eredményt, hiszen itt, Budapesten, hazai közönség előtt kick-light kategóriában egy nagyon kemény küzdelemben, a lengyel ellenfelemet legyőzve, felnőtt világbajnok, míg pointfighting kategóriában ír ellenfelemtől egy pont hátránnyal, világbajnoki ezüstérmes lettem.

Sajnos a kick-box még nem olimpiai sportág, így nálunk a világbajnokság a legrangosabb esemény. Bízom benne, hogy a sportágam hamarosan nagyobb hírértékkel és támogatottsággal bírhat Magyarországon.

hanicz nelly kick box1

- Mik a jövőbeni terveid a kick-boxot illetően?

- A jövőbeli terveimről egy hosszas pihenést követően hozok döntést.

- Mindig különösen tiszteltem a női harcosokat. Mint nő, biztonságban érzed magad a tudásod miatt? Tehát mondjuk, egy sötét utcán, éjszaka, egyedül, nem félsz, mint az átlagos nők?

- Ennyi év után mondhatni, hogy a küzdősport már a zsigereimben van. Szerencsére nem volt még rá példa, hogy a megszerzett sport tudásomra hagyatkozzak egy sötét éjszakában, de minden bizonnyal nem fogna ki rajtam.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!