Motoros csaj és kick-box világbajnok – ismerd meg Hanicz Nelly-t!

hanicz nelly motor5Hanicz Nelly-nek két szerelme van: a motorozás, amit hobby-ként művel, valamint a kick-box, amiben hihetetlen sikereket ért el – ötszörös világ- és Európa bajnok. Novemberben lett újból világbajnok, a Budapesten megrendezett Wako World Kick-box.

Nelly-vel arról beszélgettünk, hogyan lett egy szőke, törékenynek tűnő lányból többszörös kick-box bajnok, valamint vagány motoros. Nem veszélytelen sem a  motorozás, sem pedig a kick-box, tehát, ahogyan látszik, Nelly nem egy ijedős lány...

- Kezdjük a motorozással! Hány éve motorozol?

- Hét éve van A1-es vezetői engedélyem és azóta szelem a kis CBR 125-ös motorommal az utakat. Olykor egymagam, olykor pedig a barátaimmal.

HIRDETÉS (x)

- Hogyan kezdődött a motorozás iránti érdeklődés nálad?

- Az első pasim nagy motorimádó volt, így hamar magával ragadott engem is a motoros láz.

- Milyen motorod volt már és van jelenleg?

- Egyelőre még a kis CBR 125-el motorozgatok, de egyszer szeretnék egy nagyobb kategóriára is felpattanni.

hanicz nelly motor

- Mit szeretsz a motorozásban?

- Autókázni sem rossz, viszont a két keréken való gurulás egy külön életforma. Amikor a kellemes nyári szellő végigsimítja az arcom a nyeregben ülve, az egyben kikapcsol és feltölt. Nem kell várakoznom a pesti dugóban sem, illetve sokkal fürgébb közlekedési nem.

- Hobby szinten műveled, vagy esetleg ebben is gondolkodsz a versenyzésben?

- A motorozás egy hobby nálam, ami nagyon sok élményt nyújt. Versenyzésben nem gondolkozom.

- Mióta kick-boxozol? Hogyan és hol kezdted a tanulást?

- Békés-megyei vagyok, annak idején 1999-ben kezdtem a kick-boxot, a Békéscsabai Lakótelepi SE-nél. Édesanyám kolléganője invitált a kick-box edzés látogatására. A fiával együtt kezdtünk el lejárni az edzésekre, de ő később sportágat váltott. Párhuzamosan jártam néptáncra, de úgy döntöttem, hogy a tánccipőket bokszkesztyűre cserélem, amit később sem bántam meg. Jelenlegi övfokozatom fekete öv egy dan.

hanicz nelly kick box7

- Mióta versenyzel?

- A versenyzést 2001-ben kezdtem.

- Milyen eredményeid, versenyeid voltak eddig?

- Nemzetközi versenyzőnek számítok, immáron ötszörös világ- és Európa bajnok vagyok. Ezek mellett sokszoros világkupa-, diákolimpia- és országos bajnoki győzelemmel is büszkélkedem. 2011-ben továbbtanulás miatt átigazoltam a Halker Király Team Akadémiára.

- A novemberben megrendezett vb kemény küzdelem volt, hogy érzed?

- 2017. november 6- és 11. között rendezték meg a budapesti kick-box világbajnokságot. Az esemény egyedülálló volt a sportág történetében, mivel korábban még sosem fordult elő, hogy valamennyi szakág világbajnokságát egy helyen és időben rendezzék meg. A budapesti világbajnokságon 60 ország közel 1600 versenyzője indult. A kick-box világbajnokságok történetének legjobb magyar szereplését hozta a budapesti: hazánk a második helyen végzett az éremtáblázaton. 19 aranyéremmel, 13 ezüstéremmel és 12 bronzéremmel zártuk.

hanicz nelly kick box8

- Hogyan készültél a versenyre?

- 2015-ben volt egy komoly térdsérülésem, melyet műtéti beavatkozással kellett helyrehozni a további sikeres sportpályafutás érdekében. A rehabilitáció egészen 2016 év második feléig elhúzódott.

Személy szerint, a 2017-es évet a kick-box világbajnokságra építettem föl. Így a barátaimat és a hobby-mat is a háttérbe kellett szorítanom. Általában napi két edzéssel töltöttem az időmet, hétvégéken pedig bel- és külföldi versenyeken indultam.

A sok áldozathozatal meghozta a várva várt eredményt, hiszen itt, Budapesten, hazai közönség előtt kick-light kategóriában egy nagyon kemény küzdelemben, a lengyel ellenfelemet legyőzve, felnőtt világbajnok, míg pointfighting kategóriában ír ellenfelemtől egy pont hátránnyal, világbajnoki ezüstérmes lettem.

Sajnos a kick-box még nem olimpiai sportág, így nálunk a világbajnokság a legrangosabb esemény. Bízom benne, hogy a sportágam hamarosan nagyobb hírértékkel és támogatottsággal bírhat Magyarországon.

hanicz nelly kick box1

- Mik a jövőbeni terveid a kick-boxot illetően?

- A jövőbeli terveimről egy hosszas pihenést követően hozok döntést.

- Mindig különösen tiszteltem a női harcosokat. Mint nő, biztonságban érzed magad a tudásod miatt? Tehát mondjuk, egy sötét utcán, éjszaka, egyedül, nem félsz, mint az átlagos nők?

- Ennyi év után mondhatni, hogy a küzdősport már a zsigereimben van. Szerencsére nem volt még rá példa, hogy a megszerzett sport tudásomra hagyatkozzak egy sötét éjszakában, de minden bizonnyal nem fogna ki rajtam.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!