Gerédi Anita dobos, motorral érkezik a koncertjeire

Tartalomjegyzék

geredi anita motorosAnita igazi, hamisítatlan rocker csaj, aki él-hal a kétkerékért – kezdődött ez a rajongása a BMX-el kislányként, majd jöttek fokozatosan az egyre nagyobb motorok. A hab a tortán, hogy Anita a Rossz Szokás nevű rock együttesben dobol. De, gyere, ismerd meg Anitát részletesebben!

A nem mindennapi, pici hölgyemény motoros futárként dolgozik, tehát még a munkájában sem kell megválnia a motorozástól. Most is munka előtt találkozunk a Teréz körúton. 

Amikor meglátom a hozzá képest hatalmas géppel, egy Yamaha Diversion XJ 600F-el, csak ámulok, de aztán rájövök, hogy nem az erő számít, hanem a megfelelő kezelhetőség, rutin.

HIRDETÉS (x)

Először a zenei pályáról kezdünk el beszélgetni:

- Körülbelül 10 éve kezdtem el dobolni. Ez úgy jött, hogy az akkori osztálytársam basszusgitározott és kitalálta, hogy csináljunk egy csajbandát. A gitározás annyira nem jött be nekem, ezért maradt a dobolás, aminél - mint utólag kiderül t- többet kell pakolni, mint más hangszernél, szóval ebbe jól belefutottam. Fél évig jártam zeneiskolába, ahol az alapokat megtanultam. Egy buliban összefutottam a Rossz Szokás énekesével, akinek akkor oszlott fel a zenekara és kitalálta, hogy álljunk össze: én doboltam, a barátnőm basszusgitározott, a pasija pedig gitározott. Így összeállt újra a Rossz Szokás zenekar. Mákom volt, mert az énekes dobolt régen és megmutatta, egy zenekarban hogyan kell ezt csinálni. Elkezdtünk próbálgatni: az első pár év kőkemény rock’n’roll volt, ami annyit jelentett, hogy „sör-sör-sör”. 

- Feldolgozásokat játszottatok?

- Az énekesünknek voltak saját számai, azokat játszottuk, és magyar feldolgozásokat, mint például a Sing Sing-től a Halál a májra vagy Beatrice-dalok. Aztán készítettünk átdolgozásokat, mint ahogyan a Zorall zenekar is: külföldi dalok zenéire magyar dalszöveget tesznek. Például a Nirvana Smells Like Teen Spirit című számára ráraktuk Fluor Tomi Mizuját...

- Hú, az érdekes lehet...!!! Mit ne mondjak...

- Igen, leesik a közönség álla, amikor a Nirvana-alap után megszólal az énekesünk, hogy „Mizu, mizu, mizu”.

- Ki írja legfőképp a dalszövegeket?

- Az énekesünk. A gitárosunk hoz egy alapot és az énekesünk pedig megnézi, hogy a szövegei közül melyik illik hozzá. Ha megtaláljuk a megfelelőt, elkezdjük tovább dolgozni. Én pedig hallgatom-hallgatom, először egy alapot ráütök, aztán szépen alakítgatom tovább... Egyébként Zoralléknál szoktunk próbálni, szerencsére jó viszony alakult ki a zenekarral, ezért minden évben meg vagyunk hívva a Zorall Sörolimpiára.
Idén 10 éves a zenekarunk és zajlik a jubileumi kis turnénk, és a következő bulink az idén 10 éves Sörolimpián lesz Alsóörsön. Jól összehoztuk!

- Voltak már tagcseréitek?

- Rendszeresen vannak tagcserék, jönnek-mennek az zenészek. Ha minden eddigi tagunk egyszerre állna a színpadra a 100 tagú cigányzenekar sehol se lenne hozzánk képest! Most éppen az a felállás van, amivel az X-faktorban szerepeltünk 2013-ban - Molnár Feri énekel, Molnár Kristóf gitározik, Simon Dávid András basszusgitározik. Az X-faktoros szereplés vicces volt, kisípolták a számunk háromnegyed részét, mert káromkodás. A nagymamám beült a tévé elé, hogy „hú, benne lesz az unoka”, aztán felhívott, és közölte, hogy szinte semmit nem értett belőle... Lehet, jobb is! A közönség állva tapsolt, de a zsűrinek nem nyerte el a tetszését a produkciónk. Hát, nem oda illett, de jó buli volt! Igazából nem az volt a cél, hogy ezt megnyerjük, hanem hogy egy kis hírnévre szert tegyünk.

- Motorozik más is rajtad kívül a bandában?

- A zenekar tagjai közül csak én motorozom. Viszont, van a facebook-on egy yamahás csapat, akiknek az első videoklipünket készítettük el nemrég. A csoportnak írt egy indulót egy DJ, és amikor meghallottam, mondtam, hogy mivel motorosok vagyunk, rock zene legyen, ne diszkós. Megírtuk, stúdióban felvettük, megmutattuk a yamahásoknak és mondták, hogy most azonnal forgassunk hozzá klipet, amit végül májusban, a Kakucs ringen a Yamahások éves találkozóján hoztunk össze.

- Milyen zenekarokban játszottál még?

- A Rossz Szokás, az Intense, ami kb. fél évig tartott, itt feldolgozásokat játszottunk. Tagja voltam a sulizenekarnak is. És néhány éve csináltunk egy egy estés Nirvana-tribute bandát, Kurt Cobain halálának évfordulójára. Van még a MedNexT zenekarom is, ami most épp pihenőpályán van - talán lesz még abból is valami. Velük kiadtunk egy 5 számos demólemezt tavaly, és ezenkívül van egy rakás feldolgozásunk, mert inkább motoros találkozókon játszottunk, ahol az emberek ismert dalokra mozognak csak.

- A Rossz Szokással milyen albumaitok vannak?

- Van egy albumunk és egy fél, amit egyszer elkezdtünk felvenni, de félúton feloszlottunk. Most készülnek még dalok, amikből szintén készül majd egy album.

- Sűrűn próbáltok?

- Hetente-kéthetente szoktunk, mert nagyon nehéz összeegyeztetni az időnket. Mindenki össze-vissza dolgozik - a gitárosunk ápoló egy kórházban, az énekesünk marketinges, a basszusgitárosunk rendszergazda.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...
Mielőtt az állatvédők megtámadnának csak a kép idejére tettük bele a robogó kosarába. Ilyen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!