Kabai-Tóth Eszter

YamahaEszti - .

kabai toth eszter 4Az én történetem 2008-ra nyúlik vissza, amikor megvettem életem első robogóját. A nagytestű Aprilia tette a dolgát, hozott - vitt, mindig beindult, és városon kívül is vitte a 80-at...

Eszter vagyok. Igazából csak idén óta erősítem a motoros csajok táborát. Mint sokaknak közületek, nekem is régóta dédelgetett álmom volt ez.

Visszatérve a robogóhoz, akkoriban fejeztem be a főiskolát, és kezdtem az első munkahelyemen, ahova jobb híján robogóval jártam. Meg is történ a baj, mikor előttem egy autó vészfékezett, én pedig mögötte satura fogtam a villámot, és olyan 40-nel eldőltem. A nyomvályús úton nem is volt nehéz.

HIRDETÉS (x)

Feltápászkodásomat követően derült ki, hogy az autós az útszéli dinnyeárus miatt gondolta azt, hogy hirtelen - bármilyen tükörbe nézés és indexelés nélkül - neki bizony meg kell állni. Pechemre viszont olyan szerencsétlenül dőltem el, hogy a bal térdemben ínszlagszakadást szenvedtem.

Szerencsére ez nem szegte kedvem, 2 műtét és 6 hónap táppénz után vártam a következő szezont, hogy gurulhassak.

Kis kihagyás után a vőlegényem beújított egy Honda Quadot. Hát nem kell mondjam, azonnal rá kellett üljek. Jött az újabb őrület. Ez körülbelül két évig tartott, majd végül külföldi munka miatt megváltunk tőle.

És idén utolért az igazi őrület.

Úgy történt hogy tavaly jármű nélkül maradtam. "Lábatlan" lettem. Aztán Januárban, egy hirtelen felindulásból beiratkoztam motoros suliba. Úgy voltam vele, most vagy soha!

 


kabai toth eszter 7Márciusig le is ment a KRESZ, és kezdődött a gurulás a Hornettel. Nagy lendülettel, és persze nagy mellénnyel mentem az órákra, hogy hát nekem ez kisujjból...

Szerencsémre a legjobb oktatóra és azóta is egy nagyon jó barátra tettem szert, aki szigorúan, mégis viccesen tanította meg nekünk a kétkerekű alapszabályokat.

HIRDETÉS (x)

Ott ismertem meg Edinát, aki a maga 16 évével A1 kategóriát csinált, és már akkor büszke birtokosa volt egy 125-ös Yamaha YZF-nek! Nem is kellett több, együtt lettünk az órákra majd a vizsgákra is beosztva, és május végén sikeres vizsgát tettünk mindketten!

Ekkora már megtaláltam a lovam, a sárkányom, a vasam, ki hogy hívja, nekem csak a Cicám. Szerelem volt első látásra! Nem féltem a 100 lótól, és attól sem hogy sportmotor legyen az első motorom, hiszen megtanultam Sanyitól az oktatótól, a legfontosabbat:

"Laza csukló! Minden csak a józan észen múlik. Motorozni csak tisztelettel és alázattal lehet!"

Azóta is sokszor eszembe jut, hogy mennyi negatív kommentárt kaptam, hogy minek neked motor... Én egy pillanatig sem kételkedtem abban, hogy az egyik legjobb döntést hoztam meg akkor januárban.

Az első szezonomban eddig 6000 km-t gyűjtöttem, sok motoros pajtit szereztem, köztük nagyon sok csajszit, köszönhetően a CSAM-os vezetéstechnikai tréningnek!

Remélem még 10-szer ennyi kilométert motorozhatok és kívánom nektek is, hogy sok balesetmentes kilométert és fantasztikus élményeket gyűjtsetek két keréken!

kabai-toth-eszter 2kabai-toth-eszter 3kabai-toth-eszter 5kabai-toth-eszter 6kabai-toth-eszter 8kabai-toth-eszter 9kabai-toth-eszter 11kabai-toth-eszter 12kabai-toth-eszter 13kabai-toth-eszter 14

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS