Horváth Emese Nikolett

horvath emese nikolett 1Anno Nővérem 4-5 éves korában kapott egy kisebb motort Apumtól. Nem tudom milyet pontosan, de mikor már tudta kezelni, Apámnak már nem volt elég a két lába, biciklivel tudta csak tartani az iramot a testvéremmel.

Mikor egy árokba borulás után eltört tesóm keze, Anyum kiutálta a pár utcával odébb lévő garázsba a kis mocit. Még 10 éves koromban is megvolt, Apum ígérgette, hogy majd azon tanulok meg én is motorozni, de Anyám teljesen ellene volt és el is adták fél éven belül. A szomszéd kisfiúnak. Akit az apja tanított utána rajta. Banyek...

Majd 3 év múlva Apum gondolt egyet a haverjával és mindketten vettek egy CBF 600-ast, mert occó és majd együtt róják az utakat. Mindig méregettem a gépet, nagyon tetszett és ennek örömére Apum meglepett egy Honda Dio-val, amitől Anyám megint sikítófrászt kapott, meg követelte a jogosítványt hozzá, de lusta voltam és amúgy is csak a környéken a kisutcákban mászkáltam vele. No meg amortizáltam magunkat folyamatosan az esésekkel. Két nyár után Anyu ezt is kiutálta a vállalkozásunk telephelyére. 7 évig nem láttam viszont...

HIRDETÉS (x)

Anyum nagyon nem akarta, hogy motorozzak, de mindig mondogattam, hogy csak legyek 21 éves és én akkor futok is a suliba korlátlant tenni.

2011 tavaszán, mikor 20 éves lettem, Apum hazaállított egy Yamaha Viragoval. Kis 125-össel. Mert hogy épp akkoriban repesgették a B125-öt és gondoltuk majd azzal megpróbálkozok. Vicces, hogy 2010 őszén Apum autósiskolát is nyitott, szóval adott volt a lehetőség konkrétan ingyen. No de akkor már kibírom azt az 1 évet és irány a korlátlan!

 

2 hónap alatt mindenből levizsgáztam. KRESZ után 1 hetem volt megtanulni, hogy miképpen is kell a tanulós GSX-szel menni, mert a kis chopperrel nem sok rutinom volt, csak amennyit mentem sutyiban Apummal. Max 500 km-t. A lényeg, hogy két napig a rutinpályát gyűrtem a 30-35 fokban, egy élmény volt! Főleg, hogy a motor is egy romhalmaz volt és mindig lefulladt a melegben.

A legtöbb bíztatást a Páromtól kaptam. Mikor már sírógörcsöm volt attól, hogy nem megy a megfordulás és mindig eldöntöm balra a motort, akkor jött oda és mondta, hogy ismét csináljam és menni fog. Még a saját motorját is oda merte adni, pedig végignézte a szerencsétlenkedéseimet.

Most ott tartok, hogy az első évben még a Viragot használtam, majd lett a GS500E-m. Kb. 30-35 000 km van mögöttem, ami csak túrázásból tevődött össze az elmúlt 2-3 évben. De a legjobb az egészben, hogy van kivel megosztanom ezt és együtt élvezni a motorunk adta szabadságot!horvath emese nikolett 2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szoktam mondani, hogy az elhatározás, a kitartás, meg mittomén mik visznek előre. Meg hogy bizonyos...
Bővebben...
Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!