Horváth Emese Nikolett

horvath emese nikolett 1Anno Nővérem 4-5 éves korában kapott egy kisebb motort Apumtól. Nem tudom milyet pontosan, de mikor már tudta kezelni, Apámnak már nem volt elég a két lába, biciklivel tudta csak tartani az iramot a testvéremmel.

Mikor egy árokba borulás után eltört tesóm keze, Anyum kiutálta a pár utcával odébb lévő garázsba a kis mocit. Még 10 éves koromban is megvolt, Apum ígérgette, hogy majd azon tanulok meg én is motorozni, de Anyám teljesen ellene volt és el is adták fél éven belül. A szomszéd kisfiúnak. Akit az apja tanított utána rajta. Banyek...

Majd 3 év múlva Apum gondolt egyet a haverjával és mindketten vettek egy CBF 600-ast, mert occó és majd együtt róják az utakat. Mindig méregettem a gépet, nagyon tetszett és ennek örömére Apum meglepett egy Honda Dio-val, amitől Anyám megint sikítófrászt kapott, meg követelte a jogosítványt hozzá, de lusta voltam és amúgy is csak a környéken a kisutcákban mászkáltam vele. No meg amortizáltam magunkat folyamatosan az esésekkel. Két nyár után Anyu ezt is kiutálta a vállalkozásunk telephelyére. 7 évig nem láttam viszont...

HIRDETÉS (x)

Anyum nagyon nem akarta, hogy motorozzak, de mindig mondogattam, hogy csak legyek 21 éves és én akkor futok is a suliba korlátlant tenni.

2011 tavaszán, mikor 20 éves lettem, Apum hazaállított egy Yamaha Viragoval. Kis 125-össel. Mert hogy épp akkoriban repesgették a B125-öt és gondoltuk majd azzal megpróbálkozok. Vicces, hogy 2010 őszén Apum autósiskolát is nyitott, szóval adott volt a lehetőség konkrétan ingyen. No de akkor már kibírom azt az 1 évet és irány a korlátlan!

 

2 hónap alatt mindenből levizsgáztam. KRESZ után 1 hetem volt megtanulni, hogy miképpen is kell a tanulós GSX-szel menni, mert a kis chopperrel nem sok rutinom volt, csak amennyit mentem sutyiban Apummal. Max 500 km-t. A lényeg, hogy két napig a rutinpályát gyűrtem a 30-35 fokban, egy élmény volt! Főleg, hogy a motor is egy romhalmaz volt és mindig lefulladt a melegben.

A legtöbb bíztatást a Páromtól kaptam. Mikor már sírógörcsöm volt attól, hogy nem megy a megfordulás és mindig eldöntöm balra a motort, akkor jött oda és mondta, hogy ismét csináljam és menni fog. Még a saját motorját is oda merte adni, pedig végignézte a szerencsétlenkedéseimet.

Most ott tartok, hogy az első évben még a Viragot használtam, majd lett a GS500E-m. Kb. 30-35 000 km van mögöttem, ami csak túrázásból tevődött össze az elmúlt 2-3 évben. De a legjobb az egészben, hogy van kivel megosztanom ezt és együtt élvezni a motorunk adta szabadságot!horvath emese nikolett 2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!