Wicca a csúcsra tör

Alien - .

kis viki interju 4A hazai sportvilágban sok kiemelkedő honfitársunk öregbíti Magyarország nemzetközi hírnevét. A motorsport területén is büszkélkedhetünk sok sikeres versenyzővel. Az utánpótlás folyamatos, és ennek nyomán újabb és újabb csillagok tűnnek fel. Magyarország motorversenyzői égboltján Kis Viki – becenevén Wicca – is ilyen tündöklő csillag, aki egyre fényesebben ragyog.

Wicca-val egy sajtótájékoztatón sikerült beszélgetnem. Épp az akkor legutóbbi versenyeredményének örömmámorában úszott, ahol egy elhagyott kontaktlencse, a nagyon erős szél és az így az aszfaltra felhordott homok és motorjának nem megfelelő keréknyomása ellenére is szép eredményt produkált. Azóta már több versenyen túl van, melyek hol szerencsés bukással, hol előkelő helyen való célba éréssel végződtek.

Lépésről lépésre halad előre, gyűjti a tapasztalatokat, csiszolja technikáját, és úgy néz ki, eddig minden új ismeretet a hasznára tudott fordítani. A H-Moto Team versenyzőjeként mindent megkap ahhoz, hogy karrierje szépen épüljön, és ő ezt kiváló teljesítményével, odaadó hozzáállásával honorálja nekik.

HIRDETÉS (x)

Wicca kedves, közvetlen lány, és látszik rajta a riportalanyi rutin, mivel a média rendszeresen faggatja sikereiről, a versenyek részleteiről. Muszáj felkészültnek lennie, mert idővel egyre többet fogják keresni a riporterek, újságírók.

Wicca először bátyja révén került a motorozás közelébe. Egyéb családtagok nem vettek részt a motorozás iránti lelkesedés kialakulásában, de ennyi neki épp elég volt ahhoz, hogy szerelembe essen a gyors masinákkal.

Robogón tette meg az első kilométereket, ami után több gépet is kipróbált. Ahhoz, hogy Wicca nő létére belevágjon a motorversenyzésbe, nem volt rá hatással hazai motorversenyző. Nála véletlenszerűen jött a pályamotorozás. A kezdetekkor egy 250-es motorral szelte a kilométereket.

2010. április elején, 18 éves korában egy kecskeméti márkakereskedőnek, – aki maga is versenyző - Papp Lászlónak köszönhetően kipróbálhatta magát egy 1000-es gépen is. A próbakör sikeres volt, Wicca teljesen megfertőződött. A szárnypróbálgatás végképp meggyőzte arról, hogy ez neki való pálya, és még abban a hónapban indult is egy versenyen. Ez az első megmérettetés a 2010. április végén a Hungaroringen rendezett Dunlop Trophy for Ladies volt, mely kizárólag hölgy versenyzők számára indult. A mi Kis Vikink itt azonnal az előkelő második helyezést érte el, ami nagyon jó kezdet volt számára, és meghozta az azóta is töretlen optimista hozzáállást is.

A H-Moto Team-nek köszönhetően anyagi szempontból nem kell aggódnia karrierje építése közben, mivel a magyar csapat mindenben támogatja őt. Természetesen a bevételt hozó profi versenyzői státusz kiépítése a cél, mely érdekében mindent meg is tesz. Amíg ez be nem következik, Wicca egy budapesti motoros boltban dolgozik eladóként, mely a valós főállása. Ennek köszönhetően munkája során is motoros közegben mozog. Aki betér az üzletbe, ne lepődjön meg, hogy egy igazi motorversenyző segít neki ruhát, kesztyűt vagy sisakot választani. Ért hozzá, ebben biztos lehet mindenki. Álma az, hogy a Világbajnokságon indulhasson, és természeten hogy meg is nyerje azt.


Kis Viki számára a sport nem idegen terep. 8 éven keresztül versenyszerűen űzte a lovas díjugratást, és ez tette ki az életét. Miután szeretett lovát el kellett adnia, érzelmi okokból abbahagyta a lovaglást. A kedvelt négylábúak továbbra is jelen vannak életében, mivel szabadidejében gyerekeket tanít lovagolni.

A lovagláson kívül hobbi-, illetve szabadidős szinten sok egyéb sportág is érdekli, illetve gyakorolja azokat. Korábban wakeboard-ozott, kosárlabdázott, röplabdázott. Jelenleg a motorversenyekhez szükséges jó kondíció megtartása érdekében erőnléti edzésekre jár, melyek mellett a reflexeit fejlesztő tevékenységeket is végez.

HIRDETÉS (x)

Azt, hogy Wicca sokoldalú és szereti a kihívásokat, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy részt vesz a magyarországi, motorsportban jeleskedő versenyzők számára megrendezésre kerülő Sea-Doo Ladys Cup-on, melyet május 30-án, és 31-én rendeznek meg Dunaharasztiban a Jet-Ski Ringen.

Wicca kommunikációs és média szakon kezdett tanulmányaiba Pécsett, de anyagi okokból meg kellett szakítani a második évet. A későbbiekben mindenképp folytatni kívánja a sulit. A versenyzéssel össze tudja egyeztetni tanulmányait, így akkor is fog időt szakítani a főiskolára, ha a siker még jobban szárnyaira veszi majd.

Barátai a gyerekkori ismerősök közül valók, akik számára már nem nagy durranás, hogy Wicca motorversenyző. Az sem hatja meg őket, hogy nem is akármilyen motorversenyző. Számukra ez természetes tény. Persze, azért egy-egy siker után a gratuláció soha sem nem marad el. Szinte hozzászoktak ahhoz, hogy a versenypályákról kapnak róla híreket, így nem számít körükben különc csajnak.

Viszont a fentiekkel ellentétben Wicca a lányok között nem számít átlagosnak. Nem érdeklik a tipikus női dolgok, a shoppingolás, a csajos ruhák, nem szereti a romantikus filmeket. A sportosan elegáns öltözködési stílust kedveli, és ha szabadidőről van szó, a sport az, ami először az eszébe jut.

Arra kérdésre, hogy szempont e számára a párválasztásban, hogy a partnere motoros legyen, azt válaszolta, hogy egyáltalán nem. A lényeg, hogy az illető Wicca erős személyiségét el tudja fogadni. A motorozás ténye már másodlagos.

Kedvenc motorversenyzője Valentino Rossi, akivel Katarban volt szerencséje személyesen is találkozni. Kimondottan kedvenc motormárkája nincs, de ha ki kellene emelni egyet, akkor az a Kawasaki lenne, mivel ilyen gép nyergében indult motorversenyzői pályafutása.

Utcán már nem motorozik egy barátjának tragikus balesete miatt, ami eléggé megviselte. Mivel tudja magáról, hogy egy nagyobb motoron, a közutakon sem bírna lassan menni, inkább hivatalos keretek között, a versenypályán éli ki száguldási szenvedélyét. Még nem vetett végleg keresztet a közúti motorozásra, mert már megfordult a fejében, hogy vesz egy supermotot. Saját motorja jelenleg egy 1000-es sportgép.

Azoknak a csajoknak, akik motorozni szeretnének, vagy egyenesen a motorsport vonzza őket Wicca azt üzeni, hogy semmiképp se hagyják magukat lebeszélni erről az álmukról. Korábban őt is próbálták meggyőzni arról, hogy a motorozás, a motorversenyzés neki, egy nőnek nem való. Ismerősei véleménye határozottan megoszlott akkor, mikor bejelentette, márpedig ő ezt akarja csinálni. Volt, aki vagány dolognak tartotta, és támogatta döntésében, de volt, olyan is, aki komolytalannak tartotta, és kétkedett jövőbéli sikereiben. Köszönhetően határozott személyiségének, az ellenzők sikertelenül koptatták szájukat, és mostanra már a versenypályák közkedvelt, sikeres, mosolygós és nagyon-nagyon gyors színfoltjává vált, és remélhetőleg lesz is minél tovább.kis viki interju 2kis viki interju 3

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS