Nagy Katalin és az ő Drag Starja

Tartalomjegyzék

nagy-katalin-yamaha-drag-star-classic1Kata 650-es Yamaha Drag Star Classic-jával dübörög végig a határon innen és túl, a HBME (Hajdú-Bihari Motorosok Egyesülete) kötelékében, miközben Csajok a motoronos zászlóját vadul tépi a menetszél.

Természetesen nála is gyerekkori szerelem a motorozás, s jogsija 2006 óta van. A Csajok a motoronnak 2006 óta regisztrált tagja és lelkes követője.

Milyen élmények kapcsán alakult ki benned a motorozás iránti szerelem?

─ Apukám jóvoltából szerettem meg a motorozást. Körülbelül 9 éves lehettem, amikor felültetett a Babettánkra, melynek a hátuljába seprűnyelet dugott, mint régen a biciklimbe és futott mellettem, amíg biztonságosan meg nem tanultam vezetni. Egész gyerekkoromban robogóztam.

HIRDETÉS (x)

Apukám az első nagy motorját 2001-ben vette. Ha jól emlékszem, egy hármas golffal mentünk fel Pest környékére. Azt beszámították a motor árába, és ketten jöttünk vele haza, annak ellenére, hogy fater nemigen ült fiatal kora óta motoron. Hazafelé ő jobban félt, mint én. Rettenetesen élveztem a motoron való létet! Innentől kezdve vitt magával ide-oda, de nem éltünk nagy motoros életet, csak hobbi volt számunkra.

Aztán jöttek a haverok és le-lemaradoztam a motorozásból. Nagyon keveset vitt fater, és azokért is majdhogynem könyörögnöm kellett. Aztán ezt meguntam 2006-ban és bejelentettem, hogy leteszem a jogsit. Minden sikerült elsőre, úgyhogy büszke voltam magamra. Fater néha-néha kölcsön adogatta a motorját (Yamaha XVS 650), aztán vettünk egy tanuló motort: egy 535-ös Viragot, Kazincbarcikáról. Mondanom sem kell, hogy lábán hoztam haza a motort. Az volt az első alkalom, hogy megfáztam a motoron. Teljes védő felszerelés nélkül száguldottam haza, de nagyon hideg volt.

Gyönyörű a gépeden a fekete-rózsaszín bőrülés. Ki készítette?

─ Egy debreceni srác Sipi – hozzá jár szinte az egész HBME. A magyar zászlót egy ismerősömtől kaptam, így elkerülhetetlen volt, hogy csináltassak zászlótartót. A CsaM-os zászlót pedig hozattam, megbíztam Paput (HBME), hogy vegyen tőletek ezt-azt Alsóörsön.

Meg vagy elégedve a mostani motoroddal?

─ Nagyon sokáig vacilláltam a mostani vasamon, hogy megtartsam-e, mert sokáig túra motorra vágytam. Aztán úgy döntöttem, hogy marad ez, ha már ilyen szépen felöltöztettem, mert teljesen „csupaszon" vettük a motort egy nőtől, aki mindent leszedett róla, hogy a bank csak a motort vigye.

 


 

A Csajok a motoronos cuccokat rendszeresen hordod. Mikor találtál rá az oldalra?

A felvarrót rendszeresen viselem, a mellényem jobb felső oldalát díszíti. A pulcsit motoros találkozókon szoktam felvenni, vagy bármilyen más motoros rendezvényen. A levonók a motoron tündökölnek. 2011-ben már regisztrált tagja voltam az oldalnak, de pontosan nem tudom, mikor találtam rá...

Mi volt az eddigi leghosszabb motoros túra az életedben?

─ Négy nap alatt 1500 km Erdélybe. Imádtam! Gyönyörű helyeken mentünk és nagyon fájt a nyakam, a hátam, a vállam minden este. Ekkor tapasztaltam meg, hogy milyen is hosszabb távon motoron ülni. Bárcsak minden nap vele mehetnék! Örülnék egy ingyen benzinkútnak...

HIRDETÉS (x)

A HBME-nek mióta vagy tagja?

─ Nagyon sokáig nem voltam tagja a HBME-nek, csak fényképezni jártam hozzájuk. Aztán a fényképeket az akkori alelnöknek, Anunak továbbítottam – így kezdtem a „pályafutásomat" náluk.

Mit szeretsz a HBME-ben a legjobban?

─ Azt, hogy tartozom valahová. Anno azért csapódtam hozzájuk, mert elegem lett a magányos motorozásból. Most már nagyon sok igaz barátra leltem köztük. Nem mindenkivel állok szoros kapcsolatban, de mindenkivel jóban vagyok.

A jövőre nézve mik a terveid a motorozással és a HBME-vel kapcsolatban?

─ Sajnos nemrég olyan döntést kellett hoznom a vőlegényem miatt, hogy soha többé nem ülök motorra. A HBME-nek maradok a tagja, de ha eladom a motort, akkor megszűnik a tagságom, a patch-em pedig átkerül a jobb oldalra a mellényemen.

Mit ad neked lelkileg a motorozás?

─ Mindig a motort vettem elő, ha bármilyen lelki gondom volt, vagy ha idegesnek éreztem magam. Csak mentem cél nélkül és kikapcsoltam az agyam...

És ahogyan érződik, erős a magyarságtudatod. Ez szorosan összekapcsolódik számodra a motoros világgal?

─ Én csak szerényen arra vágyom, hogy egyszer minden régi rész újra a miénk, magyaroké legyen...nagy-katalin-hbmenagy-katalin-hbme1nagy-katalin-hbme2nagy-katalin-hbme3nagy-katalin-hbme4nagy-katalin-hbme5nagy-katalin-hbme6nagy-katalin-hbme7nagy-katalin-hbme8nagy-katalin-yamaha-drag-star-classicyamaha-drag-star-classic-csam-zaszlo

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!