Nagy Katalin és az ő Drag Starja

Tartalomjegyzék

nagy-katalin-yamaha-drag-star-classic1Kata 650-es Yamaha Drag Star Classic-jával dübörög végig a határon innen és túl, a HBME (Hajdú-Bihari Motorosok Egyesülete) kötelékében, miközben Csajok a motoronos zászlóját vadul tépi a menetszél.

Természetesen nála is gyerekkori szerelem a motorozás, s jogsija 2006 óta van. A Csajok a motoronnak 2006 óta regisztrált tagja és lelkes követője.

Milyen élmények kapcsán alakult ki benned a motorozás iránti szerelem?

─ Apukám jóvoltából szerettem meg a motorozást. Körülbelül 9 éves lehettem, amikor felültetett a Babettánkra, melynek a hátuljába seprűnyelet dugott, mint régen a biciklimbe és futott mellettem, amíg biztonságosan meg nem tanultam vezetni. Egész gyerekkoromban robogóztam.

HIRDETÉS (x)

Apukám az első nagy motorját 2001-ben vette. Ha jól emlékszem, egy hármas golffal mentünk fel Pest környékére. Azt beszámították a motor árába, és ketten jöttünk vele haza, annak ellenére, hogy fater nemigen ült fiatal kora óta motoron. Hazafelé ő jobban félt, mint én. Rettenetesen élveztem a motoron való létet! Innentől kezdve vitt magával ide-oda, de nem éltünk nagy motoros életet, csak hobbi volt számunkra.

Aztán jöttek a haverok és le-lemaradoztam a motorozásból. Nagyon keveset vitt fater, és azokért is majdhogynem könyörögnöm kellett. Aztán ezt meguntam 2006-ban és bejelentettem, hogy leteszem a jogsit. Minden sikerült elsőre, úgyhogy büszke voltam magamra. Fater néha-néha kölcsön adogatta a motorját (Yamaha XVS 650), aztán vettünk egy tanuló motort: egy 535-ös Viragot, Kazincbarcikáról. Mondanom sem kell, hogy lábán hoztam haza a motort. Az volt az első alkalom, hogy megfáztam a motoron. Teljes védő felszerelés nélkül száguldottam haza, de nagyon hideg volt.

Gyönyörű a gépeden a fekete-rózsaszín bőrülés. Ki készítette?

─ Egy debreceni srác Sipi – hozzá jár szinte az egész HBME. A magyar zászlót egy ismerősömtől kaptam, így elkerülhetetlen volt, hogy csináltassak zászlótartót. A CsaM-os zászlót pedig hozattam, megbíztam Paput (HBME), hogy vegyen tőletek ezt-azt Alsóörsön.

Meg vagy elégedve a mostani motoroddal?

─ Nagyon sokáig vacilláltam a mostani vasamon, hogy megtartsam-e, mert sokáig túra motorra vágytam. Aztán úgy döntöttem, hogy marad ez, ha már ilyen szépen felöltöztettem, mert teljesen „csupaszon" vettük a motort egy nőtől, aki mindent leszedett róla, hogy a bank csak a motort vigye.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!