Motoros csaj vagyok. Vagy mégsem?

motoros csaj vagyokEgyáltalán fontos ez? Vannak csajok akik erősebbek nálam, és vannak akik gyengébbek. Vannak csajok akik jobban motoroznak nálam, és vannak olyanok is akik rosszabbul.

 

Azt hiszem, én nem motoros akarok lenni. Én jól akarok motorozni. És még jobban!

Hogy mit kell ehhez tennem?

Motoroznom kell.

Sokat! Mert ez adja a legtöbb tapasztalatot ami által jobban kezelem majd a közúton előforduló helyzeteket.

Gyakorolnom kell.

Minél több kiváló oktatók által tartott tréningre elmenni, és ott nem csak a pálya szélén beszélgetni, hanem bizony végigmotorozni az egész napot akkor is ha másnap mindenem fáj az izomláztól. (Más kérdés hogy a képzés ingyen van, vagy spórolnod kellett rá.)

HIRDETÉS (x)

Erősödnöm kell.

Mert arra már magamtól jöttem rá, hogy bizony kell erőnlét a motorozáshoz. Motorozás közben (ha nem csak alszol a motoron, hanem figyelsz a környezetedre a veszélyforrásokra, a motorodra és mindenre) bizony szinte nincs olyan porcikám ami ne dolgozna intenzíven: Dolgoznak a lábaim, mert váltogatok, fékezem, vagy csak simán készenlétben tartom őket. Megfeszülnek a farizmaim, amikor vacak aszfalton zötyögök végig. A törzsizmaimnak folyamatosan tartania kell a felsőtestemet, hiszen a kormányra nem szabad támaszkodni, ha az ember lánya jól akar motorozni. A nyaki izmaim is fokozott terhelésnek vannak kitéve, és nem csak a menetszél miatt, hanem pusztán a bukósisak súlya által. De még a kézfej is folyamatosan melózik.... Így aztán edzésre járok, hogy nagyobb kitartással, nagyobb erőnléttel, könnyebben kezelhessem a motorom.

Okosodnom kell.

Bizony. Mert ha fejben helyre teszem a dolgokat a testem és ezáltal a motorom is sokkal engedelmesebb lesz. El kell olvasni a motorozás fizikájáról szóló kiadványokat, a jó tanácsokat tartalmazó rendőrök által terjesztett kiadványokat és mindent, ami viszonylagosan hiteles forrásnak tekinthető és ezzel a témával foglalkozik.

Tudnom kell dönteni.

Tudnom kell gyors, határozott döntéseket hozni a közúti forgalomban közlekedve. (Pl., amikor ma a kocsisorok között haladva kivágódtak elém, és komoly vészfékezéssel, majd kikerüléssel tudtam csak a bajt elkerülni)

Tudnom kell önállónak lenni

... és nem törődni azzal amit a többi motoros mond vagy tesz. Fontos, hogy mindig a saját tempómban, a saját stílusomban motorozzam. Alább adni lehet valaki kedvéért, de olyasmit erőltetni, amiben nem vagyok biztos egyenesen tilos. Ha gyors a tempó inkább le kell maradni, de sosem szabad bizonytalanul motorozni. Mindig a saját képességeimhez, tudásomhoz, és motoromhoz mérten szabad csak motoroznom.

Hát ennyi.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!