Polyák Lilla imád motorozni a Kawasakija nyergében

Tartalomjegyzék

polyak-lillaA színész-énekesnő, Polyák Lilla másfél éve vezeti 650-es Kawasaki ER-6-ját, s alig várja a jó időt, hogy túrázhasson a szebbnél szebb magyar és külföldi utakon.

Ugyanakkor, Lilla a motorozás praktikus oldalát is kihasználja, mert Pátyról a munkahelyére, a Madách Színházba szintén a Kawával gurul, amikor csak teheti.

Férjével, Homonnay Zsolt színész-énekessel már hét éve az életük része a motorozás, mert Zsolt akkor szeretett bele a kétkerekűekbe.

─ Éppen a kisfiunkkal, Bulcsúval voltam terhes, amikor Zsolt betoppant, hogy nagyon szeretne motorozni. Régóta lovagol, s ezt a természetközelséget és szabadságot, amit lovaglás közben átél, megtalálta a motorozásban is. Először tiltakoztam, hogy két gyerekes apukaként ne most kezdje el. Végül úgy gondoltam, nézzünk szembe a félelmeinkkel, s befizettem egy motoros tanfolyamra – ez volt a karácsonyi ajándéka. Egy évnyi motorozás után vett rá, hogy üljek fel mögé. Elkezdtünk túrázgatni a géppel. Először csak fél napos kiruccanásokat iktattunk be, majd a barátainkkal egyre sűrűbben mentünk el napokra itthon és külföldön is.

HIRDETÉS (x)

De, nem elégedtél meg azzal, hogy hátul ülj...

─ Másfél éve éreztem, hogy szeretnék vezetni. 2012-ben megszereztem a jogsit, és meg is vettem utána az első járgányomat, egy 650-es Kawasaki ER-6-ost. Zsoltnak pedig egy 1200-es Moto Guzzi Norge-a van. Pontosan mostanában tervezzük az első olyan több napos túránkat, ahová a saját motorommal fogok menni. Nagyon élvezem a motorozást! Még friss vezetőnek számítok, ezért nagyon vigyázok. De, gondolom, eljön az a pillanat, amikor az embernek azért kell óvatosnak lennie, mert elhiszi magáról, hogy mindent tud.

Egyáltalán nem próbáltál motort vezetni, mielőtt beiratkoztál a motoros suliba?

─ Nem vezettem a párom motorját a jogsi előtt, ha erre gondolsz. Sőt, nem is értette, miért! Igazából, túl nagy volt számomra a gép. Emlékszem, pont a Mary Poppins próbájára jöttem a színházba, amikor a Hársfa utcában elnéztem jobbra és ki volt írva, hogy „motoros iskola". Még aznap beiratkoztam. Tehát, az első motoros élményeim vezetőként a tanpályán voltak. Gyorsan tanultam, a jogsi hamar meglett. De, éreztem, hogy még nem kellene kimennem a forgalomba. Ezért elmentem a Safety-Hungary vezetéstechnikai tréningre, ami sokat segített, hiszen olyan trükköket tanultam, hogy biztosabbnak éreztem magam utána a motoromon ülve. Páty környékén nagyon jó kis motoros utak vannak, és sokszor elmentünk Zsolttal egy-két órára motorozgatni, majd később bemerészkedtem a városba már egyedül is.

A két fiad hogyan áll a motoros dolgokhoz?

─ A nagyobbik fiam már tíz éves, a férjem szokta vinni iskolába motorral. A kicsi még 7 éves, le sem ér a lába, de néha Zsolt elfurikázik vele az utcában, mert Bulcsú is nagyon szeret motorozni. Viszont, úgy érzem, nekem még kell pár év rutint szereznem, hogy merjek utast vinni magammal a Kawasakin.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!