Benkovics Gyöngyi

benkovics gyongyi 3Az egész úgy kezdődött, hogy édesapám, testvérem, és párom is motorozik, így gondolhatjátok, hogy én is beleszerettem a motorokba.

 

Otthon van két Simsonunk, azzal tanított meg apum motorozni 15-16 évesen. Mivel akkor még nem volt jogsim, így persze csak erdőben meg földúton motorozgattunk. Aztán elkezdtem a B kategóriás jogosítványt, majd közben tesóm vett magának egy Derbi Senda nevezetű 50-es supermotot.

Minden vágyam az volt, hogy én is kipróbálhassam, de sajnos a magasságával voltak gondok, és mivel mindig ő használta, így csak nézegetnem volt szabad. Tesóm ekkor volt 19-20 éves. Aztán ahogy dolgozni járt, nem volt ideje már a motorozásra, így sokáig csak állt a Derbi. Én meg csak álmodoztam, hogy egyszer én is veszek egy hasonló mocit magamnak.

HIRDETÉS (x)
Közben lett egy párom (akivel azóta is együtt vagyok), neki pedig egy 125-ös Gilera endúrója volt, amit nagyon megszerettem, de ő korlátlan jogsit és nagyobb motort akart venni, így sajnos meg kellett válnunk tőle.

Telt az idő, tesóm és barátom is, amint megcsinálták a jogsit korlátlanra, vettek maguknak nagy mocit. Tesóm egy 750-es Yamahát, barátom pedig egy 600-as Suzukit. Már csak én maradtam motor nélkül, így tesóm bejelentette, hogy akkor használjam a Derbit.

Barátom segített megszerelni, felkészíteni a használatra, és néhány alkalommal tudtam vele menni, majd kedves testvérem közölte velem, hogy eladja. Persze összetörte a szívemet vele és ott álltam 18 évesen motor nélkül.

Egyik ismerősöm szólt, hogy van egy eladó Yamaha DT-je, öreg, kicsi hibával, aránylag olcsón. Lett is volna rá pénzem, de volt egy nagy vitánk ebből anyummal, illetve barátom is addig-addig rágta a fülem, míg végül lemondtam róla. Na hát akkor újra összetörték a szívem, hogy gyerekkorom óta erre vágytam és olyan közel volt, de mégsem lehetett.

Ugye akkor érettségiztem, majd szakmát tanultam, így nem volt pénzem egy normális 50-es mocira. Aztán persze munkát nem találtam és egyszer csak jött a telefon, hogy településen belül egy pár hónapos munka indul, érdekel-e? Hogyne érdekelt volna, elvállaltam és tavaly decemberben el is kezdtem dolgozni. Az első két fizumból
pedig elindulhattam mocit venni.

Rengeteget nézegettem a neten, telefonálgattam össze-vissza, de sehol nem volt olyan, ami jó lett volna. Egy hirtelen támadt ötlete volt páromnak, hogy egyik ismerősének van egy Yamaha DT 50-ese, megkérdezi nem adná-e el. Á mondom úgyse fogja, nincs olyan szerencsém...

Felhívta a párom, és azt mondta a srác, akár azonnal el is vihetjük. Még ráadásul helybéli volt, elmentünk és megnéztük. Azonnal beleszerettem. Igaz kicsit öreg a csajszi, és vannak rajta esztétikai hibák, de felújított blokkja volt.

El is hoztuk pontosan Február ötödikén. Szép kis fagyos-jeges nap volt, de ez sem számított, felpattantam rá és már húztam is a gázt neki. Azóta kapott egy új gázbovdent és egy "sweet cat" nevezetű cicás matrica díszíti. Terepen még nem nagyon mertem kipróbálni, mit is tud igazán, de ami késik nem múlik.benkovics gyongyi 1benkovics gyongyi 2benkovics gyongyi 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!