Dina bravúros kanyarjai az ausztriai hegyekben

szij-edina3Miután Dina részt vett a Női Motoros Napon, nagy fába vágta a fejszéjét: egy 8 napos túra Európa gyönyörű tájain keresztül...

Olyan gyorsan jött a nyár, mintha másnap lett volna. Így eljött a nyári motorozás ideje! Ekkorra már összeszokott társaság voltunk a barátainkkal. Már tudtam, hogyan megy egy CBR!

Azt is megfejtettem, hogy miért kanyarodik olyan könnyen. A meredek villaszög – az a titok nyitja.
De a java még csak most jött. 8 napos túrára készültünk.

A cél Ausztria – az Alpok, Olaszország – a Dolomitok, és Szlovénia – a Kranjska Gora. Mindenre fel kellett készülni!

Vásároltunk vízálló zoknit és kesztyűt, esőruhát, szélálló aláöltözőt stb. Lehet, hogy elkap az eső, esetleg defektes lesz a gumink... Ezért tájékoztatott a Kedvesem, hogy nem tudunk „lányosan" pakolni.

HIRDETÉS (x)

Azaz lehetőleg ne tuszkoljam be a dunyhát, nem kell top, és minden napra más ruha. Azért egy kispárnában sikerült kiegyeznünk...

Nekem nem is jutott csomag – azaz a Kedvesem nem engedett csomagot vinni – csak az én állandó utasom jutott nekem, a Mackó. Négy óra alatt a határon voltunk. Ezzel eljött a Kánaán. Széles, jó minőségű utak, sok kanyar, türelmes, segítőkész autósok.

Volt olyan autós, aki inkább visszasorolt előzés helyett, amikor meglátta a tükörben a négy motor fényszóróját. Szebbnél szebb helyeken jártunk. Felejthetetlen élményt nyújtott a Grossglockner, aminek a tetején hógolyóztunk (augusztusban), és seggen csúsztunk a havas lejtőn lefelé.

A Gerlos – ahol mézeskalács házikókban laktak az ottaniak – és a Nockalm Strasse. Utóbbin egy egész napot fel-alá mentünk. Megunhatatlan volt! Összesen 40 km folyamatos kanyargás.

Beszámozott hajtűkanyarok. Csak ezekből volt 40 db. A többit nem is számozták! Eddig mindig a kanyarodás volt a gyengém, de itt ezernyi lehetőség volt gyakorolni, így ez ma már nem probléma.

Megjött a motorom igazi hangja is, ami teljesen elvarázsolt. 9000-nél bődületes volt az „éneklés", ami az egész hegyoldalban hallatszódott, és a hozzá tartozó erő sem volt gyenge. Fülön kanyarodtunk. De már tudtam uralni a motoromat. Továbbra is Ő volt az én szófogadó társam.

Annyira dolgozott bennem ismét az adrenalin, hogy a fülemben hallottam, ahogy zakatolt a szívem. Hihetetlenül örültem annak, hogy így sikerült motorozni, nagyon nagy élmény volt.

A hegy tetején egy kis pihi, aztán mehetünk tovább! A túra közepén jutottunk el a Dolomitokba. Az ausztriai motorozás után kíváncsian vártam ezt a pillanatot. Csuda egy hely ez! Hiányzik a hegyek teteje. Ezt meg kellett örökíteni!

Így fordult elő az, hogy olyan gyorsan sikerült a csapat elejének megállni, egy röpke fotózásra, és olyan lehetetlen helyen, hogy se időm, se helyem nem volt a túloldali vékony aszfalt részre átmenni. Így ott maradtam az út jobb szélén úgy, hogy a jobb lábam az út szélén kívül esett, és a padka 10 cm-rel lejjebb volt. Így nem ért le a lábam a motorról. A motorom meg üresben maradt...

Eljött a nagy feladat, hogy hogyan kellene egyesbe tenni?! A megoldás az lett, hogy a Kedvesem megfogta hátul a motoromat, én meg a lábamat lógatva váltottam egyet. Azonban a hegyen való indulás sem volt egy egyszerű feladat. Eddig ezt nem is tudtam gyakorolni.

Na, most kijutott belőle! A titok a következő: Első fék fog. Motor egyesbe. Aztán első fék elfelejt, csak a hátsót használni. Aztán egy magasabb fordulat, óvatos, de határozott kuplung elengedés, közben a hátsó féket felengedni, és máris elindultunk.

Többször lefulladtam a nem idejében történő fék felengedés miatt, de a kitartó gyakorlás megtette hatását.

Eljutottunk Nasfeldbe, a síparadicsomba. Az egyik pihenőnél még a bocik is megnéztek bennünket.szij-edinaszij-edina2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!