Ki várja itthon „A Rázósabb Utak” vándorát?

Tartalomjegyzék

noncsi2Nos, ő Noncsi. A nemrég megjelent A Rázósabb Úton című könyv szerzőjének, Opusznak a kedvese. Lássuk, milyen a barátnő szemével a világot járt utazó!

Noncsit a Devils Börzén találom. Éppen a könyvet árulja. Büszkén ül a teli rakott asztal mögött.

Tíz perc múlva találkozunk, akkor jön a „váltás" a könyvárusító pulthoz. Nehéz egy olyan helyet találni a koncertektől hangos csarnokban, hogy nyugodtan leülhessünk beszélgetni.

Végül a folyosón meglátunk egy kényelmes pamlagot. Persze, öt percenként le kell állítani a diktafont, az ismerősök elhaladása miatt. Aztán csak nézünk egymásra nevetve Noncsival, hol is tartottunk...

─ Pár éve ismertem meg Rolandot a közös barátaink által – akkor jött haza a csernobili túrájáról. Nemrég volt a három éves évfordulónk.

HIRDETÉS (x)

Akkor volt időd már megtapasztalni, milyen az, ha folyamatosan úton van a párod...

─ Tudom, annak a lánynak kellene lennem, aki toleráns, megértő... Na, pont nem ez vagyok! Hanem az, aki otthon rágja a körmét, egyrészt aggódik, másrészt féltékenykedik. „Mit forgat megint a fejében; hova akar menni; magával visz-e..." Eddig háromszor-négyszer mentünk el együtt motoros túrára itthon, Magyarországon. Például a Bükkbe, a Mátrába... Ekkor megismertem, mi az a „vadkemping". De nagyon élveztem, hogy tüzet raktunk, megsütöttük a helyi közértben vett dolgainkat. Sőt, volt, hogy a Ladánkba beültünk, és egy 3000 km-es kört mentünk, Olaszországot megcélozva. Ott is nomádkodtunk, erdőben aludtunk. Nagyon jó volt!

A hosszabb, külföldi túráit hogyan tervezi meg Roland?

─ Úgy működik nála a dolog, hogy megérik benne az ötlet egy nagy vállalkozásra, és fél-egy évig megy az ötletelés, szervezkedés. Számomra a kazahsztáni túra volt a legnagyobb megmérettetés, hiszen több mint két hónapig volt tőlem távol. Amikor elért a Balhas-tóhoz, bulizott, és három napig nem tudtam elérni, mert nem volt térerő. Szörnyű volt! Végül, részegen felhívott a harmadik napon, valami domb tetejéről, ahová felmászott, hogy legyen térerő... Hát, ő jól érezte magát! De, amikor hazatért, először hozzám jött, nem a saját otthonába – ez jó pont... Az, hogy eljárkál motoros bulikra, természetes. De, oda sem tudok mindig vele menni a munkám miatt.

De téged nem akar mindig magával vinni?

─ Tudom, hogy neki nagyon fontosak a kisebb-nagyobb túrák – ez az élete. Csak ezt az „egyedül megyek" dolgot nem értem. Én jobban szeretek társaságban motorozni, számítani a többiekre. Ő meg a kihívásokat keresi, hogy egyedül oldja meg az esetleges bajokat. Azt mondta, hogy amikor eltévedt, akkor is hozott valami jót a sors – akár egy barátságot, egy remek bulit... Az a legnagyobb szívfájdalmam, hogy ezeket nem tudom vele átélni. De reménykedem benne, hogy a jövőben több közös túrát szervezünk, és egyszer leszokik arról, hogy egyedül menjen.

Volt motoros tapasztalatod, mielőtt megismerted Rolandot?

─ Előtte nem motoroztam, mert kikötöttem, hogy nekem motoros pasi nem kell. De, a barátaim hetven százaléka motoros volt eleve. Mindig úgy voltam vele, hogy nem szeretek bele motorosba, mert veszélyes játékot űznek, és mindig csak félteném a páromat. A távkapcsolatban sem hittem eddig, de Rolanddal működik. 120 km-re lakunk egymástól, de megoldjuk, hogy hetente azért két-három napot együtt tudjunk tölteni.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...
Mielőtt az állatvédők megtámadnának csak a kép idejére tettük bele a robogó kosarába. Ilyen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!