Bánfi Julianna – motorszerelő- és versenyző

Tartalomjegyzék

A fiatal hölgy, mondhatjuk úgy, minden téren otthon van a motorokkal kapcsolatban, ugyanis nemhogy versenyeken hajtja a vasakat, még a szerelésükhöz is ért.

Bánfi Julianna élete a motorok körül forog, ismeri minden csavarjukat, s tudja, hogyan pofozza helyre a gyönyörű gépeket.

A vagány csaj a MAMI-nál (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) sajátította el a motorszerelés csínját-bínját, és magától értetődő módon, a vezetés után, csak egy következő lépcsőfok volt a versenyzés utáni vágy… Ami nem csak vágyálom maradt, hiszen Julianna azóta is bizonyít a versenypályákon.

HIRDETÉS (x)

Hogyan kerültél kapcsolatba a motorozással?

− 13-14 éves lehettem, amikor egy barátom elvitt motorozni.

Mióta motorozol? És jogsit mikor szereztél?

− Ha jól emlékszem, 2006-ban tanított meg az akkori pasim motorozni. Jogsim 2008-ban lett, először „A korlátozott”, majd 2010-ben megcsináltam a különbözeti vizsgát is, „korlátlanra”.

Milyen motorod van jelenleg, s előtte miket birtokoltál?

− Egy Yamaha XJR 400 és egy Aprilia RS 125 boldog tulajdonosa vagyok. A Yamaha-t utcán, az Aprilia-t pedig a pályán használom. Mindkettő első motoromnak számít, előtte csak kölcsön gépeket hajtottam.

Hogyan lett belőled motoros csaj?

− Egyszer kellett csak felültetni a motorra, utána nem volt megállás. Sokáig csak utas voltam, de aztán meglett a jogsim, majd beleszerettem az XJR-embe, és megvettem. Eközben beiratkoztam a MAMI suliba is, amit el is végeztem, úgyhogy a szakmám is eléggé ide vágó, motorszerelő vagyok. Azóta (2009) ott dolgozom a suliban, mint iskolatitkár. A MAMI Kupa szervezésében is eléggé benne van a kezem. Idén, ha minden jól megy, folytatom a szerelési tanulmányaim, szeretném elvégezni a suli vízi sportmotor-szerelő tanfolyamát is.

Szépen haladsz ezek szerint! Mióta versenyzel?

− 2011 augusztusában Kakucson rendeztünk éppen mérkőzést (MAMI Kupa), és lehetőség adódott kipróbálni NSR 50-es pályamotorokat. Számomra ez egyenlő volt egy „fertőzéssel”- szeptemberben már meg is volt az RS-em. 2012 volt az első verseny évem.

Milyen eredményeket értél el idáig?

− Tavaly Balassagyarmaton 2. lettem – igaz nem a saját motorjainkkal mentünk, hanem NSR 50-esekkel –, év végén pedig 6. lettem a kupasorozat összetettjében. Idén az első futamon, Máriapócson 3. lettem, jelenleg – 3 verseny után – a tabella 4. helyét bitorlom.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!