Bánfi Julianna – motorszerelő- és versenyző

Tartalomjegyzék

A fiatal hölgy, mondhatjuk úgy, minden téren otthon van a motorokkal kapcsolatban, ugyanis nemhogy versenyeken hajtja a vasakat, még a szerelésükhöz is ért.

Bánfi Julianna élete a motorok körül forog, ismeri minden csavarjukat, s tudja, hogyan pofozza helyre a gyönyörű gépeket.

A vagány csaj a MAMI-nál (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) sajátította el a motorszerelés csínját-bínját, és magától értetődő módon, a vezetés után, csak egy következő lépcsőfok volt a versenyzés utáni vágy… Ami nem csak vágyálom maradt, hiszen Julianna azóta is bizonyít a versenypályákon.

HIRDETÉS (x)

Hogyan kerültél kapcsolatba a motorozással?

− 13-14 éves lehettem, amikor egy barátom elvitt motorozni.

Mióta motorozol? És jogsit mikor szereztél?

− Ha jól emlékszem, 2006-ban tanított meg az akkori pasim motorozni. Jogsim 2008-ban lett, először „A korlátozott”, majd 2010-ben megcsináltam a különbözeti vizsgát is, „korlátlanra”.

Milyen motorod van jelenleg, s előtte miket birtokoltál?

− Egy Yamaha XJR 400 és egy Aprilia RS 125 boldog tulajdonosa vagyok. A Yamaha-t utcán, az Aprilia-t pedig a pályán használom. Mindkettő első motoromnak számít, előtte csak kölcsön gépeket hajtottam.

Hogyan lett belőled motoros csaj?

− Egyszer kellett csak felültetni a motorra, utána nem volt megállás. Sokáig csak utas voltam, de aztán meglett a jogsim, majd beleszerettem az XJR-embe, és megvettem. Eközben beiratkoztam a MAMI suliba is, amit el is végeztem, úgyhogy a szakmám is eléggé ide vágó, motorszerelő vagyok. Azóta (2009) ott dolgozom a suliban, mint iskolatitkár. A MAMI Kupa szervezésében is eléggé benne van a kezem. Idén, ha minden jól megy, folytatom a szerelési tanulmányaim, szeretném elvégezni a suli vízi sportmotor-szerelő tanfolyamát is.

Szépen haladsz ezek szerint! Mióta versenyzel?

− 2011 augusztusában Kakucson rendeztünk éppen mérkőzést (MAMI Kupa), és lehetőség adódott kipróbálni NSR 50-es pályamotorokat. Számomra ez egyenlő volt egy „fertőzéssel”- szeptemberben már meg is volt az RS-em. 2012 volt az első verseny évem.

Milyen eredményeket értél el idáig?

− Tavaly Balassagyarmaton 2. lettem – igaz nem a saját motorjainkkal mentünk, hanem NSR 50-esekkel –, év végén pedig 6. lettem a kupasorozat összetettjében. Idén az első futamon, Máriapócson 3. lettem, jelenleg – 3 verseny után – a tabella 4. helyét bitorlom.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...
Mielőtt az állatvédők megtámadnának csak a kép idejére tettük bele a robogó kosarába. Ilyen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!