Nagy Tímea Birge

Tartalomjegyzék

birge3Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kicsi Birge. Éldegélt boldogan családjával a festői szépségű Wekerlén, ahol a gyerekek szinte előbb tanulnak meg bringázni, mint járni.

Birgének is volt persze bicaja, csodaszép; nem csupán külleme volt kellemes, de a kislány fantáziája gyakran öltöztette az egyszerű BMX-et táltos lónak, vagy – vajon honnan vehette ezt, hiszen a családban nincs rá példa? – szélsebes motornak. Bizony, e bájos, bár kissé fiús kislány folyamatosan brümmögött motorozás – akarom mondani, biciklizés közben.

Teltek-múltak az évek, a csöppségből nagylány lett, az álom csak a fej egy eldugott csücskében maradt meg, helyette főiskolára ment és egy szilveszteri házibuli alkalmával közelebbi ismeretségbe került egy fiúval, akit nevezzünk csak Lajhárnak.

HIRDETÉS (x)

Kapcsolatuk bimbózott, majd szárba szökkent, és egy kora tavaszi estén a Lajhár, aki addig édes szimbiózisban élt szeretett autójával, feltette a Nagy Kérdést: - Akarsz motorozni?
- Motorozni??? – kerekedett ki Birge szeme. – Hát neked van motorod?

Így teljesült Birge gyermekkori vágya: a sok brümmögés után végre, hirtelen egy igazi Honda NSR hátsó ülésén találta magát. Nagy volt a bukósisak, süvített a szél, hideg is volt még az ilyesfajta mókához, a Birge szeme mégis boldogan csillogott és le sem akart szállni a nyeregből.

Sok-sok kilométert tettek még meg így hármasban. Idővel került saját bukósisak, térdvédő, örökölt egy kabátot is, a motor lecserélődött, bejárták együtt az országot-világot, a szerelem maradt.

Ám egy napon már ez is kevés volt. Hősünk rátalált a CSAMra, ahol nem csak barátokra lelt, hanem bogarakra is. Beletették őket a fülébe. Miért ne vezethetné a saját motorját?

Abban az évben különösen nehéz volt a főiskolai vizsgaidőszak; a tanulók egy emberként hajtottak a Nagy Álomra, a Köztársasági Ösztöndíjra, mely csinos összeggel kecsegtetett. Mindenki zombi-mód tanult, hiszen csak a legjobbak érhetik el ezt a kitüntetést!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!